Grevelingencup afgelast wegens het strenge winterweer

Jachthaven Port ZélandeVanwege het strenge winterweer en aanhoudende vorst moeten we hierbij helaas mededelen dat de Grevelingencup winterwedstrijd van komende zondag 12 Februari niet doorgaat. Hetzelfde geldt voor de lezing van zaterdagavond.

In een groot deel van de haven ligt op het moment één of meer centimeter ijs, en met de aanhoudende vorst is de verwachting dat dit nog zal toenemen over de komende dagen. Ook zijn de dekken spekglad met een laag ijs. (De geanticipeerde temperatuurstijging op zondag zal naar verwachting niet leiden tot een vaarbare situatie) Het feit dat het heel gevaarlijk kan zijn om te varen met deze gladde dekken gecombineerd met de onmogelijkheid voor velen om de haven uit te komen heeft ons tot dit besluit gebracht.

De wedstrijd van komend weekend zal verplaatst worden naar een nader te bepalen datum. We verwachten hier over de komende dagen meer duidelijkheid over te krijgen en zullen jullie tijdig op de hoogte stellen.

www.grevelingencup.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: