Groupama op weg naar etappewinst in de Volvo Ocean Race

Groupama ligt ruim aan de leiding met een 100 zeemijl voorsprong op haar eerste 3 achtervolgers zijnde Camper, Puma en Telefónica. Deze 3 liggen zo goed als nek aan nek, en vechten om een 2de plek of misschien zelfs een eerste plaats, want de prijzen worden pas gedeeld aan de lijn. Achter dit drietal doet Ian Walker op Abu Dhabi verwoede pogingen om terug aansluiting te krijgen bij de kopgroep nauw gevolgd op een 20 zeemijl door Team Sanya. Het verschil tussen de kop en de staart is slechts 165 zeemijl op een afstand van 5200 zeemijl en 19 dagen varen!

Cafe Croissant of The Loaded Hogh?
Het is vrij duidelijk dat de Fransen op Groupama de vers gebakken croissants van “Cafe Croissant” in Queenstreet hebben geroken, en dat Brad Marsh de enige Kiwi aan boord, hen blindelings naar de bekende zeilersbar “The Loaded Hogh” zal leiden.

Het is moeilijk om te lang van de tracker weg te blijven op de pc. Wat een spannend gevecht tussen Puma, Telefónica en Camper man! We zijn benieuwd wie er op het podium gaat belanden. Wat zeker is, is dat we na het weekend u er van alles over kunnen vertellen.

Cutting some shags on the dance floor
Groupama stuurman Charles Caudrelier: “We have sailed a beautiful race but there is always the fear of losing at the last moment. “Sadly the wind won’t last and we will have to sail to the finish line in a fading wind. It looks like there isn’t very much of a risk for the others to come back from behind with a new wind, but it’s not a highway either.”

Groupama

Camper Stuurman Adam Minoprio: The past 24 hours had been good for the team despite the fact I will miss my brother’s wedding in Auckland. “It is a strange situation; I’m here getting wet weather gear on preparing to go out there where it is a rough sea state, spray and it’s a bit cold across the deck. Whereas, I could be at my brother’s wedding reception where it would be a great party and I would have my tie off and I’d be cutting some shags on the dance floor.

We have closed right in on Telefónica and PUMA, they are both 16 miles to weather of us. They are closer and we are expecting to gain a little more because we are in the west more. “We should be at North Cape in the morning and it should be a nice light downwind battle the last 200 miles down the coast in to Auckland with PUMA and Telefónica.

“We need to get our sleep now and prepare for a full on day and a half of battling starting in the morning.” Adam

www.volvooceanrace.com
Foto: Yann Riou/Groupama Sailing Team/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: