Inschrijvingen North Sea Regatta 2012 zijn geopend

North Sea Regatta 2012In het zonet ontvangen bericht van Frans Sluyters lezen we dat vanaf vandaag de inschrijving voor de North Sea Regatta 2012 zijn geopend. Eigenlijk geen verrassing voor de zeilers die er naar uitkijken. De data van de North Sea Regatta stonden vanzelfsprekend al in uw agenda middels de zeilkalender hier op ClubRacer! Maar niet alles is rozengeur en maneschijn in Scheveningen want er zijn toch een aantal teams die principieel afhaken.

Aan de toog van verschillende jachtclubs horen we vele schippers klagen over de faciliteiten van vorig jaar. Een klacht die telkens terugkomt is dat de zeilers te grote afstanden tussen hun boot en het regatta office moesten maken. En in plaats van de zeilers in het middelpunt van de belangstelling te plaatsen doet de North Sea Regatta organisatie dit met hoofdsponsor 'Delta Lloyd'.

Maar volgens het bericht zou de NSR van 2012 weer een “ouderwetse” regatta worden met veel aandacht voor de gebruikelijke gezelligheid op de wal en mooie banen op het water. Dit jaar zou er geen extreme drukte meer zijn in het havengebied.

Als we dit allemaal mogen geloven krijgt de komende North Sea Regatta een programma wat klinkt als een klok, met prachtige wedstrijden en een uitgebreid programma op de wal.

Hier volgt een opsomming van alle goede voornemens:

Nieuwe havenindeling
Alle schepen zullen dit jaar een plaats kunnen krijgen in de tweede haven, zodat de complete vloot compact bij elkaar een ligplaats zal gaan krijgen. Er komt een lange extra steiger voor alle open boten inclusief trailerstalling. Voor deze deelnemers komt er een pontje om heen en weer naar het feestterrein te kunnen. Deze ligplaatsen worden de deelnemers door de organisatie van de North Sea Regatta gratis aangeboden. De grotere schepen zullen een ligplaats krijgen in de haven van Jachtclub Scheveningen en genieten een korting van 25% op het passantentarief voor de gehele periode dat zij in de haven liggen. Op het strand zullen de catamarans een mooie plek gaan krijgen.

Vuurschepenrace
Op dinsdag 15 mei zal om 19.00 uur het startschot klinken voor de eerste offshore van Scheveningen naar Harwich. In Woolverstone wacht ons dan weer de ongeëvenaarde gastvrijheid van de leden van de Royal Harwich Yacht Club, met waarschijnlijk weer een nieuwe versie van de “Woolverstone Blues”. Op vrijdag 18 mei start de North Sea Race met o.a. de strijd om de Hans Horrevoets Memorial Trophee.

Inshore races
Vanaf vrijdag 25 mei volgen dan de wedstrijden voor de Scheveningse kust. Vier dagen lang strijden op het mooiste wedstrijdwater van ons land in combinatie met de grootse zeilreünie van multihulls, open boten en kielboten. De eettentjes met dagschotels en snacks uit alle windstreken, de artiesten, streetparades en life muziek tijdens het borreluur, de ruim 300 vrijwilligers en een uitgebreid hospitality programma, alles wordt momenteel instelling gebracht door een geweldig team wat al maanden aan het werk is om er voor te zorgen dat het de zeilers, hun partners en gasten van sponsoren aan niets zal ontbreken!

Hospitality
Er is dit jaar een uitgebreid programma om ook uw (zakelijke) gasten tijdens de North Sea Regatta te kunnen ontvangen. Een lunch in de Captains Club van sterrenkok Paul van Waarden, in combinatie met een tocht op een van de VIP RIBS is wellicht een goed idee om uw eigen relaties van heel dichtbij te laten kennismaken met onze geweldige en spectaculaire sport. Voor meer informatie hierover kunt een contact opnemen via hospitality@nsr.nl

Ze zijn er bijna klaar voor, u ook?
Het enige wat u nog even zou moeten doen is inschrijven via www.nsr.nl en de bemanning regelen!

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: