Lucas Schröder wint Nederlandse Solo Challenge Award 2011

Lucas SchröderWinnaar van de Nederlandse Solo Challenge Award 2011 is Mini-zeiler Lucas Schröder. Hij krijgt de prijs voor zijn prestatie in de Transat 650, waar hij in de 'Proto-klasse' overall de 10de plaats wist te behalen. Winnaars van de Doublehanded Award zijn Wouter Verbraak en Andy Meiklejohn voor hun prestatie in de Barcelona Round the World Race. Hun prijs is door de ouders van Wouter in ontvangst genomen die 'erg trots waren op deze prijs voor hun zoon en zijn zeilpartner'.

De andere genomineerden voor de Nederlandse Solo Challenge Award waren Robert Rosen Jacobson (10de in de 'Serie-klasse overall bij de Transat 650) en Jan Kees Lampe (40 voets record in de AZAB en 2x Line Honeurs). Bij de Doublehanded Award waren de ander genomineerden John van de Starre en Robin Verhoef (3de bij de doublehanded Fastnet Race).

De jury van de Shorthanded Awards bestaat uit Henk Bezemer (voorzitter), Klaartje Zuiderbaan, Leon Bart, Sander Bakker en Gerd-Jan Poortman.

De Nederlandse Shorthanded Awards staan enkel open voor Nederlandse zeilers.

Het juryrapport vind je in de bijlage onderaan dit bericht.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: