Grevelingencup Winterserie wedstrijd zonder thermische kleding

Grevelingencup WinterserieHet beloofde de hele week al een prachtige zeildag te worden. Toen de vele zeilers van de Grevelingencup winterserie zonder thermische kleding bij het palaver verschenen afgelopen zondag werd dit bevestigd. Na een aantal keer draaien aan het ‘rad van fortuin’, waarmee weer mooie prijzen weggegeven werden, werd het programma voor de dag besproken: ‘wie start waar en met welke baan’?

De toer klassen kregen hun parcours over de Grevelingencup heen. De start was vlak voor de havenmond van Marina Port Zelande. De J/80's, de First 31.7's en de ORC klassen kregen ieder hun startvelden toebedeeld, waarop iedereen de laatste hand aan boot en trim kon leggen en het water op vertrok.

De dag bleek, zoals voorspeld, helder, zonnig en warm; ook stond er op het grootste gedeelte van de dag nog een rustige maar constante noordwesten wind waardoor alle zeilers de banen zonder inkorting uit konden varen.

De uitslagen bleken in sommige klassen opvallend; met het lichte weer hebben sommige deelnemers een mooie uitdagerspositie weten te bemachtigen. Dit kan nog interessante ontknopingen opleveren tijdens de finale volgende week!

De winnaars in de toer 1 tot 5 zijn respectievelijk: De Lendte (1&2), de Overstag (3), de Walexi (4) en de Swing NC 815 (5). In de Toer-S 1 was Avanti de dag-winnaar en in toer-S 2 was Piacere (gecorrigeerd) de eerste.

Grevelingencup Winterserie

In de J/80 klasse is Joie de Vivre de winnaar geworden en in de First 31.7 was de Blauwe Knoop weer te snel voor zijn achtervolgers.

In de ORC groepen 1 en 2 waren J-Xcentric en A BOEN eerste na 3 wedstrijden varen.

Voor de complete uitslag en de tussenstand kijk op: www.grevelingencup.nl/index.php/wedstrijdinformatie/resultaten

Komend weekend wordt de finale gevaren van de Grevelingencup Winterserie 2011-2012. De laatste punten zullen worden verdeeld en de beste boten in elk van de verschillende klasses zullen worden uitgeroepen tijdens de grote prijsuitreiking na de wedstrijd!

Ook wordt op zaterdag de –inmiddels traditionele- ‘rond de platen race’ gevaren. Een recreatieve wedstrijd voor iedereen, waarin de deelnemers rond de verschillende eilanden van het Grevelingenmeer worden gevoerd in toer-setting. Meevaren kan nog! Geef je op via info@grevelingencup.nl

Tekst: Wouter Kop
Foto's: Dick van der Veer

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: