Volvo 70's nipt op tijd klaar voor volgende etappe

GroupamaHet is een moeilijke en zware periode geweest voor de heren Volvo zeilers en hun crew. De shore teams hebben de race tegen de tijd maar nipt gewonnen. Op donderdag moesten alle boten klaar zijn voor de oefen wedstrijd. Il Mostro van Puma was de eerste boot die woensdag terug te water gelaten werd gevolgd door Team Telefónica.

Groupama's neus jobke klaar
Doordat de boten later dan verwacht in Auckland aankwamen, hadden de teams slechts 7 dagen om de boten voor te bereiden voor etappe 5 van Auckland door de Zuidelijke oceaan naar Itajai in Brazilië. 6700nm zullen de zeilers het moeten opnemen tegen bergen van golven en winden die de 60kn kunnen overtreffen.
De meeste lange to do lijsten zijn afgewerkt, inclusief de plastische chirurgie aan de neus van Groupama.

Ben Wright Groupama (shore team manager Groupama): “The guys have done an incredible job. “We’re very happy with what the team has been able to pull off. When you've got guys that are motivated, you can get through almost anything. Now it’s back into our regular routine, get in the water and into sailing mode.”

Tim Hacket (shore crew manager Puma): “We had a whole bunch of new side stays so we needed a bit of extra time tuning the rig before sailing tomorrow. We’re just ticking off the jobs between now and sailing tomorrow and then each night there after.”

Donderdag varen de Volvo 70’s terug tegen elkaar in een oefen wedstrijd, vrijdag is er de Pro-Am Race, zaterdag de In-Port Race, en zondag de start naar Brazilië.

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: