Finale Grevelingencup winterserie 2011-2012

Grevelingencup winterserie 2011-2012Dit weekend bracht wederom fantastische zeildagen en een mooie afsluiting van de Grevelingen Wintercup voor de 186 deelnemers. Het kon nauwelijks een winterwedstrijd genoemd worden, enkel uit de frisse ochtend bleek nog dat er daadwerkelijk gezeild werd in een winterserie. Het was meteen al duidelijk dat het voor sommigen een enerverende zeildag zou gaan worden. De wind stond al vroeg aan vanuit het westen en de spanning van de finale was te voelen onder de zeilers.

Tijdens palaver werd er wederom aan ‘het rad van fortuin’ gedraaid en menig prijs werd verloot onder de deelnemende en aanwezige boten. Na deze prijsuitreiking was het over op de orde van de dag. De voorzitter nam het woord en lichtte de plannen en banen van de dag toe; het zou een flinke parcoursbaan worden voor de toer en toer-S en de gebruikelijke up-en-down banen voor de eenheidsklassen en de ORC klassen.

Grevelingencup winterserie

In alle klassen werd op scherp gezeild, wat bleek uit een aantal algemene en individuele terugroepen, iedereen wilde als eerste over de startlijn zijn om van de vrije wind in de baan te profiteren. Ook tijdens de wedstrijden werd er scherp gevaren. De boten binnen de klassen kennen elkaar goed na 6 wedstrijden tegen elkaar zeilen. Hierdoor ontstonden in verschillende velden clusters van directe concurrenten die elkaar wat extra opzochten om toch met mooie voorrangsposities te kunnen winnen. De boten en de zeilers hebben ook deze zondag weer uitstekende prestaties neergezet, wat in soms zelfs de einduitslag beïnvloed heeft.

De uiteindelijke top 3 in de verschillende klassen zijn als volgt:

ORC 1
1. X-ces, Johan Offermans
2. Captain Jack, Bert Visser
3. Hagoort Sails, M Baas

ORC 2
1. A BOEN, J. Bol
2. Joyride, A.A. van der Enden
3. Jantje uut de Kachel, Jon Boen

Bemanning A BoenBemanning A Boen

First 31.7
1. Blauwe Knoop, W.P.M. Hermans
2. The 1st One, Theo Ossewaarde
3. Big Time, Thijs van Hulst

Bemanning Blauwe KnoopBemanning Blauwe Knoop

J/80
1. Joie de Vivre, Laura Vroon
2. Juul, B Holsboer
3. Elfje, H. Everwijn

Tour S1
1. Avanti, C Stouten
2. Piacere, J.P. den Heten
3. Just us, H.,Woudenberg

Tour S2
1. Grote Bim Bam, M Daalderop
2. Aeolus, T van Beek
3. Jottum, Hans Romers

Tour 1&2
1. Shamu, H Rijnsaardt
2. De Lendte, R van Es
3. Aquaholics, R van Dop

Tour 3
1. Overstag, Marco Ijzerman
2. Flow, D Balemans
3. Poletrix, Karels

Tour 4
1. Walexi, G van der Wallen
2. Blauwe Libel, A Platteel
3. Marloes, George Pape

Tour 5
1. RAM RAM, T van Wolde
2. Swing NC 815, Pim vd Male
3. Pimpernel !, Tim de Held

Ook de inmiddels traditionele afsluiting van de Grevelingen Wintercup, de ‘rond de platen’ toertocht werd weer gevaren op zaterdag. In de toer-S klasse specifiek voor deze dag samengesteld, werd de J/80 van E. Scheeren eerste, mede door de assistentie van de twee dochters aan boord (6 en 9). In de toer klasse (ook speciaal voor deze dag) toonde GO-ING van A. Golverdingen de Grevelingen het best te bevaren en het best te golfen op het eiland.

De foto’s van de wedstrijden komen zo snel mogelijk online via www.grevelingencup.nl/index.php/media/fotos.html

Alle uitslagen en eindstanden zijn op de website te bekijken via www.grevelingencup.nl/index.php/wedstrijdinformatie/resultaten.html

Tekst: Wouter Kop

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: