Pieter-Jan Postma stijgt in klassement op EK Finn

EK FinnPieter-Jan Postma en alle andere Finn-zeilers op het Europees kampioenschap kwamen gisteren 20 maart niet in actie vanwege een gebrek aan wind. Ook vandaag liet de wind het in het Italiaanse Scarlino gedeeltelijk afweten. Na lang wachten werd er gestart. Het bleef bij die ene race. Postma steeg in het klassement naar een derde positie met een tiende plaats in race drie.

De zeiler uit de Delta Lloyd Kernploeg zei na afloop dat er rare dingen gebeuren. “De wind is heel shifty (onstabiel). Dit zijn hele lange dagen.”

Ben je tevreden? “We (Postma en coach Stefan de Vries) zijn wel goed bezig. Ik leer met dit weer meer rust te nemen. Beter te kijken. Ik groei in het evenement. Deze omstandigheden zijn niet mijn sterkste punt maar ik maak stappen. Ik heb zin in morgen. Ik hoop dat we aan drie wedstrijden toekomen, maar het weer ziet er niet gunstig uit.”

De Friese zeiler heeft al een Olympische nominatie op zak. Hij eindigde als tweede op het WK Finn in december 2011. Tijdens dit Europees Kampioenschap kan Postma vormbehoud aantonen om zijn nominatie uiteindelijk om te zetten in een Olympische kwalificatie. De eis daarvoor is een resultaat bij de top 4 landen en bij de eerste 7 deelnemers op dit evenement.

Uitslagen top tien na 3 races:
1 ESP 100 Rafael Trujillo 18
2 AUT 3 Florian Raudaschl 22
3 NED 842 Pieter-Jan Postma 23
4 RUS 9 Eduard Skornyakov 24
5 UKR 1 Oleksiy Borisov 29
6 GER 151 Matthias Miller 29
7 CRO 524 Ivan Kljakovic Gapspic 29
8 SLO 573 Vasilij Zbogar 30
9 ITA 117 Giorgio Poggi 31
10ITA 123 Filippo Baldassarri 32

www.finneuropeans.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: