Volvo Open 70 'Sanya' breekt roer

Volvo Open 70 SanyaOp donderdag, dag 5 van etappe 5, breekt Sanya haar roer dat op dat ogenblik aan loef hing. Er kwam een aanzienlijke hoeveelheid water binnen in de boot. Het hoofdcompartiment bleef gespaard van alle natigheid. Sanya lag op dat moment aan de leiding. Het voorval gebeurde wanneer de boot tussen de 22 en de 25 knopen liep op golven van 2,5 tot 3 meter hoog. De reden van het breken zijn nog niet duidelijk. Een container? IJs? Een slapende walvis?

An almighty bang
Momenteel is het team van Mike Sanderson druk in de weer om de nodige reparaties te volbrengen. Elke Volvo 70 heeft een extra roer aan boord welke ze kunnen aanbrengen aan de spiegel of terug door het zelfde gat met de zelfde rollementen.

Media man Andrés Soriano: “There was an almighty bang that came from the back of the boat, just a metre away from where I was sitting, bailing water out of the aft compartment."

"Initially I could not tell what it was, until I looked around with my head torch on. What I found was gut wrenching. The rudderstock had sheared off just under deck level. I could tell there was no rudder left looking at what remained. Instantly, massive amounts of water filled the aft compartment I was in."

Terug naar Nieuw Zeeland of niet?
Ze varen nu in een Noordelijke richting om uit de toenemende wind te gaan. En er wordt nu overwogen om naar de Chatham Islands te gaan en daarna naar Wellington. Tegen de wind in dus… De veiligheid van de crew is prioriteit nummer 1 aldus Mike Sanderson.

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: