Olympische coach traint Moth zeilers in Muiderzand

  • Author: Ice
    Date: vr, 23/03/2012 - 08:52

Moth zeilenDe foiling Moths trappen het nieuwe zeilseizoen af met een foil fest in Muiderzand (NED) op 31 en 1 april. Daan Schutte oud 470 en 49-er zeiler en speed coach van onder andere het Canadees olympisch team zal de zaterdag het niveau van de Moth zeilers verder omhoog brengen. Tijdens de trainingsdag zal er een speed challenge plaatsvinden. Als de omstandigheden meezitten kan de eerste Nederlandse Moth zeiler zelfs door de 30 knopen barrière gaan.

Eelco Boers van de Benelux Moth klasse organisatie legt uit: "Een paar jaar geleden was het al een eer om bij de 20 knopen club te behoren nu is het de sport om de 30 knopen te behalen."
"Dit gebeurt dus met een beetje bootje van nog geen 3,5 m lang, lichter dan 30kg en terwijl je 60 cm boven het water 'vliegt'."

Wil je dit zien of meer weten over de kick van het foilen, kom dan gerust naar Muiderzand 31 maart en 1 april of kijk op de site www.moth.nl

De Moth zeilers zullen ook deelnemen aan de Almere regatta welke op 28 en 29 april gehouden zal worden.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: