Nog geen vormbehoud voor Pieter-Jan Postma na een zevende plaats op het EK Finn

Pieter-Jan PostmaPieter-Jan Postma finishte vierde in de afsluitende medalrace van de Europese Kampioenschappen in de Finn klasse. Daarmee eindigde de Friese zeiler van de Nederlandse Kernploeg op een zevende plaats in het algemeen klassement van 69 deelnemers.

Het evenement in Italië werd gekenmerkt door heel weinig, zeer onstabiele wind en lang wachten. Er zijn in het totaal zeven races gevaren inclusief de medalrace. De Nieuwe Europees kampioen is de relatief onbekende Griek Mitakis Ioannis.

Postma zei na afloop: “De wind was weer heel licht. Iets van 5 knopen (windkracht 1 a 2 beaufort). Dit was echt een evenement om mijn zwakke punten te trainen. Ik ben heel blij met het proces, goed dat we dit gedaan hebben. Ik baalde op een gegeven moment. Ik kreeg geen vat op het windsysteem. Maar aan het einde van deze serie lukte dat wel. Deze wind kom niet naar je toe zoals in Noord-Europa. Het duurde even om dat te doorgronden.”

De Friese zeiler heeft al een Olympische nominatie op zak. Hij eindigde als tweede op het WK Finn in december 2011. Tijdens dit Europees Kampioenschap kon Postma vormbehoud aantonen om zijn nominatie uiteindelijk om te zetten in een Olympische kwalificatie. De eis daarvoor was een resultaat bij de top 4 landen en bij de eerste 7 deelnemers. Dat is nog niet gelukt.

Volgende evenement waar Postma aan de start verschijnt is de Sofia Cup in Palma de Mallorca van 2 tot en met 7 april 2012.

Uitslagen top tien.
1. GRE77 Mitakis Ioannis
2. SLO573 Zbogar Vasilij
3. CRO524 Gaspic Ivan Kljakovic
4. ITA123 Baldassari Filippo
5. ITA117 Poggi Giorgio
6. EST2 Karpak Deniss
7. NED842 Postma Pieter-Jan
8. GER151 Miller Mathias
9. TUR7 Muslubas Akif
10.ESP100 Trujillo Rafael

www.finneuropeans.org/ec2012/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: