Redan en AddiXion winnen IJspegel Trophy winterserie 2011-2012

RedanDe hele week werd door de wedstrijdorganisatie en deelnemers van de IJspegel Trophy de weersvoorspellingen goed in de gaten gehouden. Wind of niet, zon of niet. Goed punt was dat er nooit over regen werd gesproken. De wind was ook niet geweldig, NO windkracht 1, wat gaat de dag ons brengen? Gelukkig waren de weergoden de IJspegelaars goed gezind vandaag. Bij het naar buiten varen stond er een stabieke wind van 9 tot 11 knopen uit 025°.

Bij de eerste start van de tango’s werd het gelijk duidelijk, de prijzen zouden vandaag verdeeld gaan worden. 4 boten waren te vroeg over de lijn maar corrigeerden hun start correct. De eerste vloot was op weg voor 2 rondes.
Bij de Uniforms, net zo spannend in het klassement, was het een stuk rustig met de start, geen boten te vroeg.
De wind bleef buiten verwachting gewoon staan en zo werden de vloten na 2 rondes gefinisht.

De wind was iets gekrompen en de baan werd aangepast. Op het comitéschip waren naast de baan ook het aantal te zeilen rondes het gesprek van het moment. Besloten werd groep 1 voor 3 rondes weg te sturen en groep 2 voor 2 rondes.

Maar blijkbaar waren de prijzen nog niet verdeeld in groep 1, een general recall werd gegeven. Ook bij de 2e start was 1 deelnemer te gretig. Met de X-vlag gehesen en goed gecorrigeerd was de vloot onderweg. Groep 2 zorgde weer voor een probleemloze start.
Het resulteerde uiteindelijk in twee mooie wedstrijden.

Bij At Sea volgde een gezellige prijsuitreiking voor de dagwinnaars en de overall winnaars. Als vanouds waren er heerlijke oesters, gesponsord door Holland Vis. Wij verdenken sommige deelnemers ervan alleen hiervoor deel te nemen aan de IJspegel series. Ook At Sea zorgde voor de nodige lekkere hapjes. Al met al een heerlijke sdag met als afsluiter een zeer gezellige prijsuitreiking.

IJspegel Trophy

We hebben weer een heerlijke IJspegel winter gehad. Ik kan me geen regen herinneren, mooie wind, soms iets te weinig, maar mooie wedstrijden.

Tijdens de gezellige prijsuitreikingen in de Jachtclub werd er steeds gezellig nagepraat. Het comité bereid zich voor op verschillende evenementen op binnenwater.

De deelnemers gaan hun boten klaar maken voor het zomerseizoen, waar de komende periode weer actief gevaren gaat worden op de Van Uden Reco Regatta op het Haringvliet en de Almere Regatta op het Markermeer en natuurlijk de North Sea Regatta vanuit onze eigen haven.

Overall Uitslag

Groep 1:
1 Redan NED 6775 Hein van Schaik
2 Triple P NED 6922 Fezi Khaleghi Yazdi
3 Taxation NED 7475 Niels Groothuizen

Groep 2:
1 AddiXion NED 7458 H. Peterse
2 EscXape NED 7192 Jan de Bruin
3 Antares NED 6063 Frans Winterswijk

Tekst: Monique Eggink
Foto's: Leo Eggink

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: