Team TSJ meest constant tijdens winterserie in Drimmelen

winterserie in DrimmelenZondag was alweer de laatste winterwedstrijd van het winterseizoen 2011-2012 in Drimmelen. Met een zonovergoten dag en een labiele 3 tot maximaal 8 knopen wind uit Noord-Oost werd het in veel klassen billen bij elkaar en heel goed opletten op de tegenstander.

In de Cork klasse een mooie gelegenheid om eens te kijken naar de tweede wedstrijd van de Abracadabra van Kop/Adriaans. De mannen hadden vorige pot een mega voorsprong op de rest van het veld en de vraag is, gaan ze dat weer zo doen. Maar nee, het gevecht op de lijn was hevig en zowel van Gils als Adriaans moeste de complete vloot voor laten gaan op de lijn. Met de vrij onstabiele druk was het toch hier en daar een hele moeilijke rit, wel of geen wind maakte het verschil zondag. Na een lange baan richting de Merwede werden beide kempanen toch weer gespot als beste boten echter van Gils pakte de dagprijs en zette daarmee de eindstand op 5 punten en pakte de eindoverwinning na twee jaar Pretraket op plaats één.

In de de ORC A was het Janboel die vandaag op 4 seconden na de overwinning moest laten aan JPH. Close... maar net niet genoeg. Een mooie 3de plaats totaal voor Cees Verwijmeren die echter zondag beter had gemoeten. ORC B een overwinning van de Brut met een zelfde punten aantal als Sjantilly in de einduitslag, wat spannend met 4 boten in de top die allemaal nog kans maakten. Ook Brut pakte de totaaloverwinning in de klasse.

In de VJ A de sportboot van Menno Vrolijk die met zijn boot deze winter ongenaakbaar was. Menno kan komende winter een ORC meetbrief gaan aanvragen. Hij mag mee in de ORC. Op een tweede plaats Fast Too die ook de dagprijs wegkaapte. Met een snel verkregen voorsprong in het begin van de pot wist hij de marge vast te houden. Twan Vogel op de derde plaats Twan wil volgend jaar de kant op (kan echt niet Twan). Het team van Papauw moet een boot regelen om mee te doen, we horen wel welke. De familie clash van de Weteringetjes (een soort kampioenschap van Waspik) eindigde in een overwinning voor Jasper.

winterserie in Drimmelen

In de VJB een overwinning van Markus Kooijman waar de gevestigde orde deze winter niet in staat bleek dit nieuwe kleine duiveltje te bedwingen. Geen Beagle, geen Tjoep en geen andere lokale mannen. Goed gedaan dus.

De eindoverwinning komt op naam van TSJ. Dit team legde de beste prestatie neer en pakte de totaalprijs mee naar huis. De prijs van Zeilmakerij.com een zeil ter waarde van 2000 euro werd verloot onder de deelnemers en werd gewonnen door Piet van Bommel.

Kortom een mooie serie met goede uitslagen en mooie gevechten. Alle vrijwilligers bedankt. 28 oktober de eerste wedstrijd in Drimmelen waar samen met de Grevelingen Cup een afspraak is gemaakt om geen enkele wedstrijd samen te laten vallen zodat alle teams op volle strekte kunnen varen.

Tekst: Tjerk van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: