Zeilteam van Paul Wassink wint finale 13e Berenburg Cup

Paul WassinkAfgelopen weekend hebben instructeurs van Watersportcentrum de Ulepanne uit Balk (NED) de finale van de dertiende Berenburg Cup gezeild. Vooraf was de spanning onder de deelnemers te snijden aangezien meerdere teams nog uitzicht hadden op de eindoverwinning.

Zaterdagmorgen vertrokken de deelnemers met meer zon dan wind naar het Slotermeer en werden met gemiddeld twee Beaufort vier spannende wedstrijden verzeild. Tussen iedere wedstrijd wisselden de teams van boot. Na een dag zeilen was snel duidelijk dat zondag een spannende dag zou worden, de puntenverschillen waren erg klein. ’s Avonds gaf Walter Melle van der Vegt - Ulepanne instructeur en winnaar van het individuele klassement bij de Nederlandse Zeilschoolkampioenschappen 2011 - een leerzame presentatie over wedstrijdzeilen.

De zondag begon met één uur uitstel vanwege mist op het Slotermeer, maar om 10 uur voeren de deelnemers richting het Slotermeer en om 11 uur kon worden gestart. De meeste teams doen al jaren mee en veel instructeurs hebben de smaak te pakken gekregen en zeilen nu zelf ook wedstrijden. De top is dus enorm breed en er werd gevochten voor iedere meter.

Het werd uiteindelijk ontzettend spannend en pas na de laatste wedstrijd op zondag was het podium bekend. Het team van Paul Wassink (Rotterdam) won de Cup met 19 punten. Het team van Nik Petersen (Sneek) werd tweede met 21 punten en het team van Rinze Vallinga (Zeist) werd derde met 22 punten.

De eerste acht teams strijden in oktober voor de Ulepanne traditiegetrouw bij de Nederlandse Zeilschoolkampioenschappen die jaarlijks op de Langweerder Wielen worden verzeild. De Ulepanne heeft de kampioenschappen de laatste jaren vaak gewonnen en is dan ook gebrand om de titel wederom mee te nemen naar Balk.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.berenburgcup.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: