Lustrumeditie voor doublehanded zeilwedstrijd 40 mijl van Bru

40 mijl van BruDe 40 mijl van Bru zeilwedstrijd op de Grevelingen vindt plaats op zaterdag 2 juni 2012. De verschillende klassen starten vanaf zaterdagochtend acht uur voor de Jachthaven van Bruinisse. Het zeilevenement bestaat ook dit jaar weer uit: de uitdaging op het water voor de doublehanded teams, een compleet verzorgd weekend en de unieke feestavond. Maar wel met een extra feestelijke tint, want de Stichting 40 mijl van Bru bestaat vijf jaar.

Een unieke zeilwedstrijd waarin tourzeilers en wedstrijdzeilers de uitdaging aangaan om met z’n tweeën een sportieve wedstrijd te zeilen, dat is de insteek.

Deelnemen is mogelijk met gemeten en ongemeten scherpe jachten vanaf 8 meter. De verschillende klassen van de 40 mijl van Bru bestaan uit een ongemeten tour klassen, de ORC-wedstrijdklassen, de eenheidsklassen First 31.7 en J80 en een IRC-klasse. Inschrijven in de IRC-klasse is alleen mogelijk als een team deelneemt aan de landelijke Shorthanded competitie, waarin de 40 mijl van Bru sinds dit jaar is opgenomen.

Bij de aanmelding voor de zeilwedstrijd op vrijdagavond 1 juni ontvangen de deelnemers een ligplaats tot zondag, een goed gevulde goodiebag en de laatste informatie over de zeilwedstrijd.

In de feesttent op de jachthaven is er plaats voor de deelnemers om alvast te genieten van een drankje en om bij te praten met de andere teams.

Het palaver start op zaterdagochtend om kwart voor zeven met de benodigde koffie en een Brabantse traktatie voor de schippers en bemanning.

Na een mooie zeilwedstrijd op de Grevelingen staat er een luxe buffet klaar om de honger te stillen en begint de feestavond vol vermaak en verrassingen.

Maximum 175 deelnemers
Het maximaal aantal inschrijvingen is vastgesteld op 175 deelnemende boten verdeeld over de verschillende klassen. De inschrijving opent op 1 april 2012 en sluit op 25 mei 2012. Wordt het maximum aantal deelnemers eerder bereikt, dan sluit de inschrijving op het moment dat het 175e team zich inschrijft.

Oude bekenden, nieuwe enthousiastelingen en goedgemutste toeschouwers zijn van harte welkom op het jaarlijkse zeilevenement.

Zin om samen de uitdaging aan te gaan op de Grevelingen in een passende klasse? Kijk snel op www.40mijlvanbru.nl voor meer informatie en natuurlijk de inschrijving.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: