Winterwedstrijd in Drimmelen volle bak

Winterwedstrijd in DrimmelenNa de ijsperiode was het afgelopen weekend weer de hoogste tijd voor een mooie winterwedstrijd in Drimmelen. Na het optrekken van wat laaghangende bewolking en een kleine toename van de wind werd er tijdens de start toch penibel. Gaan we wel of niet wind krijgen vandaag. Zo vlak voor aanvang zakte de wind volledig weg om vervolgens na een drie kwartier weer stabiel 2 tot 3 te blijven staan uit ZO. Strijdend voor het bekende Eerste Hulp bij Zeilongelukken setje van dagsponsor Het Zeilenhuis werd er goed en fanatiek gevaren.

In de J/22 de TSJ als altijd vooraan (er staat een Cork 1720 op marktplaats René) met een tweede plaats voor Peer van Doornmalen met De Ranger op de hielen.

In ORC een nieuwe boot, de Maxfun van Marc de Roos. Hij gaf een signaal af aan de inmiddels gedeelde bemanning van JPH die ook een Cork 1720 heeft gekocht. Kop moest passen op de Roos en liet zelfs 3 minuten noteren berekend, oei.... Daarachter toch weer eens de Faouche die zich heeft laten zien. Jan Broere met Jan de Wandelaar noteert netjes een plaats vier.

In de ORC B de Brut van Gilde op de eerste plaats met de J24 van Sonnemans als tweede. Koens Salden had een off day en moest maar liefst 6 minuten toegeven berekend. Sonnemans moet met Gilde komende ronde knokken om de eindoverwinning.

In VJA een mooie overwinning van Menno Vrolijk, stabiel over de maan en weinig fouten gemaakt. Daarachter tweede de Red Label van Jasper en Ad Weterings, vader en zoon hadden een top dag en deden mee om de prijzen. Cees Horrevoets en Twan Vogel waren net niet snel genoeg en werden drie en vier.

In VJB de Spartaan van Kooijman die won van de beagle met maar 14 seconden over. Een nipte overwinning, maar juist dat is het mooiste, vraag dat maar in Rotterdam.

In de Cork klasse spanning te over, nieuwe gezichten en een bootwissel. Team friends meent met de "oude Pretraket" (tot dusver 2e in overall) meer kans te maken op de eindoverwinning en heeft deze aangekocht. De mannen werden 5e en het blijkt toch dat je gewoon hard moet varen. De dames winnen de weddenschap en een weekendje shoppen kan ingezet worden. Dominant was Harm Adriaans met zijn eerste pot in de klasse, Harm laat meteen zien dat zelfs jongens van groen kunnen winnen met blauw....snapt u het nog? Hoeft ook niet ze waren gewoon "stik snel". Naar verluid is er door de friends ook op deze boot bod gedaan alleen vonden de dames dat niet goed.

Volgende ronde op 25 maart nog volop kansen voor de eindrangschikking, tot dan.

www.clubracer.be/wedstrijdkalender/winterserie-drimmelen
Tekst: Tjerk van Loenhout

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: