Michel Kleinjans is klaar voor een dubbele transat

Michel KleinjansMichel Kleinjans (BEL) heeft zich ingeschreven voor de Two Handed Transatlantic Race, een dual-handed transatlantische wedstrijd die op 3 juni van start gaat in het Engelse Plymouth. Enkele weken en dik 3000 mijl later hopen de zeilers een lekker ontbijt te krijgen in de lokale yacht-club van Newport op Rhode Island.
De Royal Western Yacht Club, die in het verleden al de organisatie van single en dual –handed zeilwedstrijden op zich nam, stelt de wedstrijd open voor mono- & multihulls tussen 27 en 60 voet, met een aparte klasse voor de Class 40-zeilers.

Spek naar de bek van Michel, die samen met de Ierse zeiler Mike Liddy (niet op de foto) de Roaring Forty 2 naar winst wil zeilen. Winst? Hoeft niet echt, maar zou toch mooi meegenomen zijn om de boot van de tekentafel van Bruce Farr en geboekstaafd als één van de snelste Class 40-boten, meer exposure te geven.

Na de wedstrijd staat er een leuke 1000-mijls cruise naar het Canadese Quebec op het vakantieprogramma, langs verschillende idyllische havenstadjes op de St-Lawrence rivier. Die cruise heeft zo zijn bedoelingen… want Michel wil zijn Class40 inschrijven voor de 8ste editie van de Quebec-St.-Malo, die op 22 juli van start gaat.

Die wedstrijd is vaak, zodra de zeilers uit de St-Lawrence geraken, een lange downwind race, condities waarin de Roaring Forty 2 kan schitteren. Er zijn klassementen voorzien voor de Class 40, Open 60 en Multi 50 zeilers, die zoveel bemanning mogen meenemen als ze willen. Daar staat géén limiet op.

http://twostar.rwyc.org/
http://www.transatquebecstmalo.com/

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: