Claire Blom trainingspartner Marit Bouwmeester tot Olympische Spelen

Nederlands olympisch zeilster Marit Bouwmeester, de huidige Wereldkampioen in de Olympische Laser radial klasse, traint vanaf januari 2012 met Claire Blom om de laatste grote stappen te kunnen maken in aanloop naar de Olympische Spelen. Bouwmeester en Blom starten morgen 2 april de Sofia Cup, de Wereldbekerwedstrijden op Palma de Mallorca. Voor Bouwmeester is dit de ideale oplossing op weg naar de Olympische Spelen van Londen.

Grote stappen maken
Marit Bouwmeester wilde geen kans onbenut laten en gaf de volgende toelichting:

“Deze trainingsperiode vanaf de Wereldkampioenschappen in Perth (december 2011) tot dat het Europese seizoen morgen echt losbarst met de Sofia Cup, is eigenlijk belangrijker dan het winnen van de Wereldkampioenschappen. Dit was de periode waarop we nog grote stappen kon maken en konden focussen op de verschillende onderdelen van het zeilen. Hierna is het nog bijschaven en zullen we niet veel meer veranderen op we naar de Olympische Spelen.”

Buitenlanders niet beter maken
Coach Mark Littlejohn bevestigt dat. “Dit was het moment om te leren en hard te werken. We focusten ons op verschillende gebieden om de concurrenten voor te kunnen blijven. Marit haar grote rivalen werken ook keihard dus wij moeten nog harder, maar vooral nog slimmer werken. Trainingspartners spelen daarin een hele belangrijke rol. Tot januari 2012 hebben we met verschillende buitenlanders gewerkt maar vanaf dat moment wilden we de concurrenten niet meer beter maken.”

Blom en Bouwmeester werken samen tot Olympische Spelen
Littlejohn en Bouwmeester hebben om die reden Claire Blom benaderd. Blom blijft bij het team tot de Olympische Spelen later dit jaar. De Laser-zeilster werd in december 2011 17de op de Wereldkampioenschappen en vorig jaar won ze de Nederlands Kampioenschappen in de Laser radial-klasse. Blom was de concurrent van Marit Bouwmeester in de Nationale selectie voor de Olympische Spelen van 2012.

Blij met deze opzet
Coach Mark Littlejohn legt uit. “Claire is de ideale trainingspartner. Ze is snel en slim op het water. Ze is met name snel op vlak water met veel wind. Daarnaast kent ze onze trainingsmethodes en is ze een hele harde werker. Verder gaan de twee zeilsters heel goed met elkaar om privé en dat is weer heel voordelig in de periodes van rust en tussen trainingen als we niet op het water zijn.”

Marit Bouwmeester, coach Mark Littlejohn en het Watersportverbond zijn bijzonder blij met deze ontwikkeling en dankbaar dat Claire Blom, die geen kans meer maakt op deelname aan de Olympische spelen in 2012, de Olympische ambitie van Marit Bouwmeester wil ondersteunen. Die dankbaarheid geldt uiteraard ook voor de sponsor van Claire Blom die een bereid is Claire te blijven sponsoren in deze laatste fase vlak voor de Olympische spelen.

www.trofeoprincesasofia-mapfre.org

Tekst: Simon Keijzer
Fotograaf: Justin Nan

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: