Bolster Teamrace Knockout live op ClubRacer

Zaterdag 14 april vindt de Bolster Teamrace Knockout plaats, hier zullen vier internationale topteams ter promotie van zeilen als publiekssport, voor een live publiek, dicht onder de kant tegen elkaar team racen op high speed F18 catamarans. De zeilers varen aansluitend op het F18 klasse evenement een spectaculaire knockout serie. Tijdens dit klasse evenement doen al zo’n 100 boten mee, van publiek is de organisatie dus verzekerd.

De wedstrijden worden direct onder de tribune van Sail-Today gezeild op het catamaran strand in Muiderzand.

De wedstrijdbaan is een zogenaamde ‘Digital N Course’. De boot die als laatste door de finish gaat, verliest als team. Uitdaging voor de teams is dus ervoor te zorgen dat één van de twee boten van de tegenstander als laatste finisht, dit zorgt voor spectaculaire gevechten.
Juryleden op het water beslissen direct over protesten, waarbij strafrondjes kunnen worden uitgedeeld.

Wereldcup F18 Team racen?
‘We mogen het niet maar we zouden bijna zeggen dat dit de officieuze F18 Teamrace Wereldcup is’ aldus de organisatie.
Tot de deelnemers behoren onder meer huidig en oud-wereldkampioen Jeroen van Leeuwen, oud-wereldkampioen Thijs Visser, huidig Nederlands kampioen Gunnar Larsen en Sam Frank, en vijfvoudig Nederlands kampioen en winnaar F18 zilver en brons Mischa Heemskerk en Bastiaan Tentij.
Daarnaast is ook oud-olympiër en voormalig wereldkampioen Carolijn Brouwer aanwezig. Brouwer vaart samen met van Leeuwen als mixed team mee.
Tenslotte zullen ook meervoudig Nederlands en Europees kampioen Remco Kenbeek en meervoudig Nederlands kampioen Oscar Zeekant van de partij zijn om te strijden voor de titel.

Ook het buitenland is goed vertegenwoordigd. Vanuit Italië zullen houders van huidig F18 brons Vittorio Bissaro en Lamberto Cesari meedoen. Vanuit Frankrijk zullen de huidige F18 jeugdkampioenen Charles Hainneville en Valentin Bellet afreizen.

De Teams:
Team Green Oscar Zeekant/Karel Begemann Vittorio Bissaro/Lamberto Cesari
Team Orange Mischa Heemskerk/Bastiaan Tentij Thijs Visser/Matthieu Marfaing
Team Purple Carolijn Brouwer/Jeroen van Leeuwen Remco Kenbeek/ Tjiddo Veenstra
Team Blue Gunnar Larsen/Sam Frank Charles Hainneville/ Valentin Bellet

Zeil arena
De vier teams van twee boten dragen een Magic Marine lycra in hun kleur (groen, oranje, paars en blauw) en krijgen een ronde sticker van dezelfde kleur in hun zeil. Zo kunnen de toeschouwers op de tribune de teamrace knockout gemakkelijk volgen. Verder krijgt het publiek gadgets zodat ze kunnen juichen voor hun favoriete team.

Live uitzending
De wedstrijden zijn te zien vanaf de tribune en op een megascherm via onboard- , multicopter camera’s en verschillende camera’s op de wedstrijdbaan en op de kant. De wedstrijden zijn morgen ook live via www.clubracer.be te volgen en worden van commentaar voorzien door topzeilers Andrew Macpherson en Carrie Howe.

Programma
15:30 Ontvangst/Online uitzending
16:00 Start spectaculaire Knockout Teamraces
18:30 Finale
19:00 Prijs uitreiking

Promofilm

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: