Team Artemis kapseist spectaculair tijdens America's Cup World Series

Spectaculaire kapseis tijdens de openingsdag van America's Cup World Series in Napels (ITA). Het Zweedse Team Artemis dook met zijn twee rompen in het water en deed een bijna koprol. De serie in Napels werd geteisterd door hevige windstoten.

De bemanning van Team Artemis bleef ongedeerd, maar de schade aan het solide vleugelzeil was aanzienlijk (zie foto's onderaan). Dit betekende nachtwerk voor hun shorecrew.

De America's Cup World Series gelden als voorbereiding op de Louis Vuitton Cup, de America's Cup Challenger Series en vooral de finale van de America's Cup, die volgend jaar in San Francisco gehouden wordt.

Schipper Terry Hutchinson: "It was all going well, and it will be interesting to watch the video, because we bore off, both hulls went down, it felt relatively safe, then up on her nose and she went over. Luckily no one's injured, but the wing's injured."

"The wing is done. It is absolutely broken, really broken. I'm hoping that there's a spare around, potentially we can use the Aleph one that's not being used. The boat was so well prepared and sorted for the regatta, and we've been going well in training, so all in all a big disappointment".

"It was a balance between racing the boat hard and not putting ourselves in a position of risk. I don't really feel like we put ourselves in a position of risk, but still we ended up on our side. Just... frustrating."

vleugelzeil

De America's Cup World Series in Napels wordt gezeild van 11 tot 15 april en kan je live volgen via: www.americascup.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: