Jan Marques en Etienne Kodeck wereldkampioenen Blokart

BlokartVan 9 tot 13 april werd in de bedding van het uitgedroogde Ivanpah meer (USA) het wereldkampioenschap Blokart zeilwagen rijden gehouden. Niet minder dan vier Belgen en drie Nederlanders deden mee in de performance en production klassen. Etienne Kodeck (BEL) won goud in de Production Class – heavy en Jan Marques (BEL) won goud in de Production class super heavy.

Jan Meijer (NED) werd derde in de Light performance klasse. Caroline Kodeck (BEL) werd derde in de Production class light.

Tijdens het Blokart wereldkampioenschap werden de twee categorieën Production en Performance opgedeeld in vier divisies volgens gewicht:
Light Weights: onder 70kg
Middle Weights: van 70kg (155lbs) tot 82.5kg
Heavy Weights: van 82.5kg tot 95kg
Super Heavy Weights: 95kg en meer

Over de Blokart
De Blokart is in 1999 door Paul Beckett ontworpen in Nieuw-Zeeland. Zijn idee was om een landzeilwagen te maken die door een brede doelgroep gebruikt zou kunnen worden. In 2007 waren er al meer dan 6000 verkocht wereldwijd.

Blokart crash

In een groeiend aantal landen vormen zich clubs en mede daardoor zijn er inmiddels vele wedstrijden en kampioenschappen voor dit standaardmodel landzeiler wereldwijd. Ook zijn er georganiseerde trektochten, de zogenaamde "Raids" waar men aan kan deelnemen.

De ontwikkelingen van de Blokart hebben niet stilgestaan: zo kun je met de schaatsenset voor Blokart op het ijs zeilen, en Blokart heeft in samenwerking met een catamaran-specialist een catamaran-romp ontwikkeld.

www.blokartworlds2012.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: