Tragedie tijdens de Farallones Race: 1 dode en 4 vermisten

Low Speed ChaseOp zaterdagnamiddag 14 april werden vier bemanningsleden van de Sydney 38 “Low Speed Chase” door een krachtige golf overboord geslagen nadat ze in de buurt San Francisco eerst aan de grond liepen. Eén bemanningslid is overleden teruggevonden en vier bemanningsleden zijn nog steeds vermist.

De “Low Speed Chase” met acht bemanningsleden aan boord was deelnemer in de Full crew Farallones Race vanuit San Francisco Bay rond de Farallon Islands wanneer ze in de namiddag aan de grond liepen. Een krachtige golf sloeg vier bemanningsleden overboord. De zee was redelijk ruw met golven van 3 tot 3,5 meter hoog.

Levi Raid, onderofficier bij de Coast Guard, vertelt: “Ze draaide de boot om de vier bemanningsleden te gaan redden maar werden voor een tweede keer geraakt door een krachtige golf,” die knalde de boot op de rotsen.

Volgens naburige zeiljachten die ook deelnamen aan de Full Crew Farallones Race gebeurde het tragische ongeval omstreeks 15u00. De EPIRB van “Low Speed Chase” werd geactiveerd.

Met behulp van reddingshelikopters van de Coast Guard en National Guard werden twee zeilers gered van het zuidoostelijke Farallon eiland en een ander uit het ijskoude water.

Deze foto toont hoe de U.S. Coast Guard een bemannigslid redde uit het ijskoude waterDeze foto toont hoe de U.S. Coast Guard een bemanningslid redde uit het ijskoude water

Twee reddingsboten van de kustwacht zijn volgens de laatste berichtgeving nog steeds aan het zoeken naar de vermiste zeilers.

De Sydney 38 “Low Speed Chase” heeft de San Francisco Yacht Club in Marin County's Belvedere Cove als thuishaven.

“Low Speed Chase” was een van de 15 deelnemers van de Full Crew Farallones Race.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: