Cowes Week safety film

Cowes Week Limited heeft vandaag een veiligheidsfilm vrijgegeven ter voorbereiding van de Aberdeen Asset Management Cowes Week regatta. Het doel van deze film is om de deelnemers te assisteren met hun veiligheid tijdens deze wereldberoemde zeilwedstrijd op het drukke vaarwater van de Solent (GBR).

Op 6 augustus 2011, de eerste dag van de Cowes Week, vond er een aanvaring plaats tussen een zeiljacht uit de IRC 4 klasse en een grote tanker. Dit was de eerste keer in 15 jaar dat zo'n incident zich voordeed, gelukkig werd niemand gewond.

Atalanta

Meer over de aanvaring: www.clubracer.be/2011/8/8/twee-zeilers-gered-na-aanvaring-met-supertank…

Het onderzoek naar deze aanvaring is nog niet afgerond. Associated British Ports hoopt de uitkomst in de komende maande te publiceren. Ondertussen werd een veiligheidsfilm gemaakt om de deelnemers te assisteren bij een veilige Cowes Week regatta. De film werd mede-gesponsord door Associated British Ports (ABP), Red Funnel Ferries en de Cowes Harbour Commission.

De Cowes Week wordt dit jaar van 11 tot en met 18 augustus gezeild.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: