Cowes Week safety film

Cowes Week Limited heeft vandaag een veiligheidsfilm vrijgegeven ter voorbereiding van de Aberdeen Asset Management Cowes Week regatta. Het doel van deze film is om de deelnemers te assisteren met hun veiligheid tijdens deze wereldberoemde zeilwedstrijd op het drukke vaarwater van de Solent (GBR).

Op 6 augustus 2011, de eerste dag van de Cowes Week, vond er een aanvaring plaats tussen een zeiljacht uit de IRC 4 klasse en een grote tanker. Dit was de eerste keer in 15 jaar dat zo'n incident zich voordeed, gelukkig werd niemand gewond.

Atalanta

Meer over de aanvaring: www.clubracer.be/2011/8/8/twee-zeilers-gered-na-aanvaring-met-supertank…

Het onderzoek naar deze aanvaring is nog niet afgerond. Associated British Ports hoopt de uitkomst in de komende maande te publiceren. Ondertussen werd een veiligheidsfilm gemaakt om de deelnemers te assisteren bij een veilige Cowes Week regatta. De film werd mede-gesponsord door Associated British Ports (ABP), Red Funnel Ferries en de Cowes Harbour Commission.

De Cowes Week wordt dit jaar van 11 tot en met 18 augustus gezeild.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: