Nederlands Kampioenschap Match Racing in de startblokken

Batavia Stad NK Match RacingAankomend weekend - op 21 en 22 april - organiseert Team Heiner in samenwerking met Batavia Stad het open Nederlands Kampioenschap Match Racing (‘Batavia Stad NK Match Racing’) in Lelystad. Twee dagen lang strijden acht teams om de titel Nederlands Kampioen Match Racing.

Interessant tijdens het kampioenschap is of Jurjen Feitsma zijn match race ranking (43) waar kan maken. Na de overwinning in de Team Heiner winterseries begin deze maand verschijnt Jurjen Feitsma als favoriet aan de start. Maar ook de buitenlandse teams van Jan Mattsson (59) en Lars Hückstädt (87) en de Nederlander Jeroen de Boer (82) zijn gebrand om als winnaar uit de strijd te komen en posities te klimmen op de wereld ranglijst. Een stijging betekent meer kansen om deel te nemen aan andere internationale match racing wedstrijden.

Bij match racing zeilen steeds twee gelijke boten tegen elkaar in een korte wedstrijd (ca 15 minuten), zeer dicht bij de wal. Hierbij zijn teamwork, snelheid, techniek en strategie essentieel. Het gaat er niet om hoe snel je vaart, zo lang je maar voor je tegenstander over de finish gaat, zo simpel is het. Snel, spannend en makkelijk te volgen, ook als je minder bekend bent met deze tak van de zeilsport.

De strekdam, ter hoogte van Landschapskunstwerk ‘Exposure’, is ingericht om toeschouwers de mogelijkheid te geven de wedstrijden van dichtbij te volgen. Op de strekdam zitten bezoekers bijna letterlijk ‘op’ de wedstrijdbaan. Onder het genot van een drankje, hapje, muziek, kids entertainment en deskundig zeil technisch commentaar, kan het publiek vanaf deze plek kijken naar het zeilspektakel. Tussen de zeilwedstrijden door komt het nationale wakeboardteam van Protest bovendien het publiek verrassen met spectaculaire wakeboarddemo’s. Om bij de strekdam te komen, kunnen bezoekers hun auto bij Batavia Stad parkeren en zich melden bij de balie bij de hoofdingang. Daar wordt men begeleid naar de (gratis) pendelbootjes, die de bezoekers vervolgens op de strekdam afzetten.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: