Team Orange wint Bolster Teamrace Knockout

Na een aantal onwaarschijnlijke leeuwen gevechten heeft team oranje bestaande uit Mischa Heemskerk, Bastiaan Tentij, Thijs Visser en Matthieu Marfaing de finale van de Bolster Teamrace Knockout gewonnen van team blauw bestaande uit Gunnar Larsen, Sam Frank, Froukje Feenstra en Merel Witteveen.

Mischa Heemskerk/Bastiaan Tentij en Thijs Visser/Matthieu Marfaing wonnen zaterdag de Bolster Teamrace Knockout. De spectaculaire finale werd verzeild tussen team oranje en het blauwe team van Gunnar Larsen/Sam Frank samen met het damesteam Froukje Feenstra en Olympisch matchrace kandidaat Merel Witteveen.

Mischa Heemskerk, Bastiaan Tentij, Thijs Visser en Matthieu MarfaingZeilen als publiekssport
De Bolster Teamrace Knockout werd gezeild door s ’werelds beste catamaran zeilers, die 2 tegen 2 teamrace wedstrijden voeren op razendsnelle catamarans, dicht onder de kant voor een live publiek. De races zijn op de kant en online live te volgen middels onboard en multicopter camera’s. Professionele zeilers Andrew Macpherson en Carrie Howe figureren als commentatoren, die aan het publiek uitleggen wat er gebeurt op de wedstrijd baan welke maar een paar meter verwijderd is van het publiek.

Een vuistgevecht tussen zeilboten
Het publiek en de zeilers werden zaterdag welkom geheten door een prachtige blauwe lucht en een medium wind, welke ervoor zorgen dat de teams net twee man in trapeze konden staan.
In de eerste ronde zeilde team groen tegen team oranje voor hun plek in de finale. De eerste twee races werden gewonnen door team oranje waardoor team groen bestaande uit Oscar Zeekant, Karel Begemann en de Italian Dark horses en houders van F18 Brons Vittorio Bissaro en Lamberto Cesari hun plek in de finale verloren.

Bolster Teamrace Knockout

Daarnaast werden in ronde één ook wedstrijden verzeild tussen team paars en team blauw. De verwachtingen waren hooggespannen, daar Postolympisch zeilster Carolyn Brouwer en winnaar van de Ronde Om Texel Remco Kenmerk aangemerkt werden als favorieten. Echter niets was minder waar en team blauw kwam na twee races als over winnaar uit de bus, waardoor team paars zijn plek in de finale verloor.

De finale
In de finale stonden team oranje en team blauw tegenover elkaar. Het publiek was verdeeld en de teams waren gemotiveerd om te winnen, een spannende show was dus de verwachting! Het publiek werd beloond toen de teams agressief de start box invoeren en het gevecht aangingen. De eerste race werd gewonnen door team oranje, in de tweede race gingen de boten van team blauw beiden te vroeg over de start lijn. Gunnar Larsen van team blauw zeilde mee en hield Mischa Heemskerk en Thijs visser van team oranje op bij de benedenwindse boei, zodat Froukje Feenstra opnieuw kon starten en weer kon deelnemen aan het gevecht. Helaas verloor Gunnar zijn grip op team oranje waardoor zij beiden door de finish konden zeilen en team blauw dus race twee verloor.

Na het verliezen van twee races was de derde race the money maker in de 'best of five serie', team blauw beloofde de derde race te winnen, maar weigerde het publiek te vertellen wat hun strategie zou zijn. Bij aanvang van de derde race bleek dat team blauw woord ging houden en ze hielden controle over hun tegenstanders tot aan de finish. Hierdoor was de serie bijna weer open, en team blauw behield de overhand na de start in race vier, echter bij de benedenwindse boei werd Gunnar Larsen op de boei gezet door, het gevraagde protest werd niet toegewezen en team oranje zag kans om door de finish te varen, waardoor zijn race 4 en daarmee de finale wonnen!

De Teams:
Team Groen Oscar Zeekant/ Karel Begemann Vittorio Bissaro/ Lamberto Cesari
Team Oranje Mischa Heemskerk/ Bastiaan Tentij Thijs Visser/ Matthieu Marfaing
Team Paars Carolijn Brouwer/ Jeroen van Leeuwen Remco Kenbeek/ Tjiddo Veenstra
Team Blauw Gunnar Larsen/ Sam Frank Froukje Feenstra/ Merel Witteveen

De Bolster Teamrace Knockout werd georganiseerd door hoofdsponsor Bolster samen met Mischa de Munck en Sail Video System vertegenwoordigd door Rene Mullier en Thijs Vrij.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: