Weerbericht Van Uden Reco Stellendam regatta 2012

Weerkaart Van Uden Reco Stellendam regatta 2012Algemene synoptische situatie: Een sterke hoogte stroming over het noordelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan blijft gestoorde lucht naar West-Europa voeren. Momenteel ligt een frontale depressie over het noorden van de Britse Eilanden en deze beweegt geleidelijk naar het noorden terwijl het traag opvult.

Zaterdagochtend trekt een secundaire depressie met bijhorende trog en buienlijn over onze streken noordwaarts richting Duitse Bocht. De stroming wordt westelijk en als resultaat houdt het wisselvallige weer de volgende dagen aan.

Weerbeeld:
Zaterdag is het zwaarbewolkt met een aantal fikse buien, mogelijk vergezeld van onweer en hagel. Tussenin is er ook af en toe wat zon. Zondag: nog steeds wisselvallig met zon en buien maar in de loop van de namiddag neemt de buienactiviteit geleidelijk af.

Zichtbaarheid:
Goed, behalve tijdens de buien.

Temperatuur:
Maxima rond 11 à 12°C.

Wind:
Zaterdagochtend ruimt de wind naar W na de passage van een buienlijn, later krimpt de wind weer naar ZW. De wind blijft het ganse weekend vlagerig en shifterig.

Zaterdag 21/4
06 utc: ZZW 15-20 kt.
09 utc: W 17-22 kt (na de passage van de buienlijn).
12 utc : WZW 15-20 kt.
15 utc : ZW 15-20 kt.
18 utc : ZW 20-25 kt.

Zondag 22/4
WZW 12-15 kt, krimpend naar ZW en toenemend tot 17-22 kt

Rukwinden:
50-60 km/u.

Auteur:

  • Fritz Buyl

    Is professioneel meteoroloog verbonden als hydro-meteoroloog aan het KMI (OMS) en Weather4expeditions. Routeerde onder meer de solo zeilers Peter Laureyssens, Bert Bossyns en Michel Kleinjans. Begeleidde daarnaast de expedities "In the wake of the Belgica" en "Antarctic Ice"van Dixie Dancercoer en"Beagle: in het kielzog van Darwin" van Canvas/VPRO.

Voor u geselecteerd: