Nederlandse Kernploeg start Semaine Olympique Française in Hyères

Semaine Olympique FrançaiseMet iets minder dan 100 dagen te gaan voor de aanvang van de Olympische spelen starten vandaag Wereldbekerwedstrijden van de Internationale zeilbond (ISAF) in het Zuid Franse Hyères. De wedstrijden duren tot en met vrijdag 27 april. Voor een aantal Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg staat er wel wat op het spel en voor sommigen is het een belangrijk trainingsmoment op weg naar London 2012.

Hyères: uitdagende locatie
Hyères staat bekend als een plaats waar het heel hard kan waaien als de beruchte Mistral (aflandige stormachtige wind) opsteekt. Op 22 april, de eerste dag van de wedstrijden steekt deze harde wind al zijn kop op. Maar als de mistral het laat afweten is het vaak wachten op een onstabiele zeewind in de baai van Toulon.

Op de eerste dag stond er een Mistral. De resultaten waren positief in de 470 klase bijvoorbeeld.

Kernploeg in Hyères:
Marit Bouwmeester - Laser radial klasse
Lisa Westerhof en Lobke Berkhout - 470 klasse
Thierry Schmitter 2.4mR-klasse
Andre Rademaker 2.4mR-klasse
Barend Kol 2.4mR-klasse
Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen Sonar klasse

Nederlandse KernploegWel aanwezig geen kernploeg:
Sven en Kalle Coster 470-klasse
Steven LeFevre en Steven Krol 470-klasse

Niet aanwezig:
Dorian van RIjsselberge RS:X Windsurfer-klasse
Rutger van Schaardenburg Roelof Bouwmeester Laser-klasse
Mandy Mulder, Merel Witteveen Annemiek Bekkering Matchrace-klasse
Pieter-Jan Postma Finn klasse

http://sof.ffvoile.fr/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: