Nieuwe opzet MaydayMatch 2012

NK MaydayMatchZoals elk jaar organiseert de Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday dit jaar wederom de MaydayMatch; het grootste matchrace-evenement in Nederland en tevens het Nederlands (studenten)kampioenschap matchracen. 24 teams van 3 personen strijden om Nederlands Studentenkampioen Matchracen te worden op 16 en 17 juni op het Sneekermeer. Hierbij verzorgt de Koninklijke Watersportvereniging Sneek de wedstrijdleiding.

De wedstrijden zullen er bij deze editie anders uitzien dan voorgaande jaren. Zo is het evenement naast een Nederlands Studentenkampioenschap, dit jaar ook een Nederlands Kampioenschap en heeft het een ISAF grade 4!

Waar het evenement zich eerder hoofdzakelijk richtte op de beginnende matchracers wordt er dit jaar een niveau naar boven geschakeld. In de silverfleetbaan hebben de matchracers zonder ervaring nog een podium, terwijl in de goldfleetbaan ervaring noodzakelijk is om de directe tegenstander de spiegel te tonen. Dankzij deze stap vooruit is het Watersportverbond genegen geweest de NK-titel toe te kennen, dus een blauwe wimpel ligt voor de winnaar te wachten.

Daarnaast kent de ISAF punten voor de World Match Racing ranglijst toe aan de winnaars. De goldfleet zal dit jaar dan ook voor het eerst met spinaker gevaren worden.

De kampioen van de afgelopen twee edities, Dirk Jan Korpershoek, heeft zich inmiddels ingeschreven in afwachting van een waardig uitdager.

Naast het bieden van fanatieke wedstrijden is de MaydayMatch nog altijd een onvervalst studentenevenement, toegankelijk voor een ieder die staat ingeschreven aan een Hogeschool of Universiteit. De organisatie zorgt natuurlijk de randvoorwaarden voor die voor studenten noodzakelijk zijn aanwezig zijn, zo is de 26 meter lange zeilklipper Nicolaas Mulerius, vlaggenschip van de Rijksuniversiteit Groningen en eigendom van GSZ Mayday, overdag basisschip. Dit schip zal tevens fungeren als feestlocatie in de avond en vroege ochtend.

Verdere informatie als de Notice of Race, aanmeldingen en andere zaken zijn te vinden op www.maydaymatch.nl

We hopen studerende wedstrijdzeilers uit heel Nederland (en wellicht daarbuiten) te zien op 16 en 17 juni!

Tekst: Bauke de Vries

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: