Nieuwe website Breskens Sailing Weekend

Breskens Sailing WeekendDe vernieuwde website van Gaastra Breskens Sailing Weekend is een stuk duidelijker en overzichtelijker . Door de duidelijke navigatie vinden bezoekers alle informatie snel en eenvoudig. Het Gaastra Breskens Sailing Weekend wordt gehouden op vrijdag 31 augustus en zaterdag/zondag 1 en 2 september 2012. Dat is drie weken na de Olympische Spelen en twee weken na Cowes Week.

Hiermee vormt het Breskens Sailing Weekend het begin van het najaarseizoen. Dit seizoen begint op 6 oktober met de Goofies of op 13 oktober met de Antwerp Race.

Start inschrijven
Het traditionele zeilweekend in Breskens belooft opnieuw een fantastisch evenement te worden. De mogelijkheden om in te schrijven zijn open. Inschrijven kan heel eenvoudig via de website. Ook de, door het verbond goedgekeurde, Notice of Race 2012 voor het Open Nederlands Kampioenschap IRC, voor de Belgische Cruiser Racing klasse en voor de Swan 45 en First 31.7 klassen zijn hier te vinden. De Sailing Instructions zullen eind mei op de website gepubliceerd worden.

Veel variatie
De organisatoren van het Gaastra Breskens Sailing Weekend besteden veel aandacht aan een gevarieerd banen programma op het water. Uiteraard niet alleen voor de IRC maar ook voor de CR. Voor deze laatste categorie is een aparte start- en finishschip voorzien evenals aparte banen. Dit biedt de mogelijkheid om twee wedstrijden op één dag te varen. Voor de IRC voorziet de organisatie niet alleen in op en neer banen en een enkele middellange wedstrijd, maar ook in een korte baan langs de hydrografische merken op de Westerschelde; uiteraard zonder de windward leeward aspecten teniet te doen. Hier kunnen met name de boegspriet boten zich waar maken.

www.breskenssailing.org

Tekst: Brenda verschelling
Foto © Anusjka Martens

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: