Westerhof en Berkhout nog steeds aan de leiding in Hyères

Lisa Westerhof en Lobke BerkhoutLisa Westerhof en Lobke Berkhout (NED) hebben hun leidinggevende positie in het klassement vast weten te houden tijdens de ISAF Wereldbeker wedstrijden in Zuid Frankrijk. Er werd heel vroeg gestart, voor de storm uit. In de opbouwende krachtige wind won het succesvolle duo race vijf en gaan ze nog steeds aan de leiding. Ook de gebroeders Coster deden goede zaken en wonnen race 5. De gebroeders Costers (NED) staan derde in het klassement net zo als Marit Bouwmeester (NED) in de Laser radial klasse.

Bouwmeester komt op stoom: "Ik moet gewoon harder hangen"
Marit Bouwmeester (NED) werd ook vroeg het water op gestuurd samen met zo een 80 andere Laser-radial zeilers. Maar als gevolg van de harde wind kon het startschip niet ankeren en werden de zeilsters naar de haven gestuurd. Later op de dag mochten ze het weer proberen dichter bij de kust. Bouwmeester eindigde sterk. In bijna 30 knopen wind won ze race 5 en werd ze tweede in race 6 en stijgt daarmee naar een 3de plaats in het tussenklassement.

“Ging wel goed, ons comité heeft niet zo een groot anker en we hebben al drie dagen last van een drijvend startschip, haha. Blij dat we twee wedstrijden hebben kunnen doen. Afgelopen twee dagen was ik een beetje van alles aan het proberen. Het ging niet echt heel lekker. Maar vandaag scoorde ik een 1 en een 2. Daar ben ik heel blij mee. Het was even omschakelen ik moest gewoon harder hangen, dat komt wel weer een beetje terug nu. Het is wel goed om dit met 30 knopen in het geheugen te krijgen. Er stat hier niets op het spel. Nu zijn we weer klaar het WK.”

Evi Van Acker zakt naar zevende plaats
Evi Van Acker (BEL) eindigde dinsdag in de vijfde en zesde regatta als tiende en zesde, en zakte daarmee in de stand van de derde naar de zevende plek met 18 punten, evenveel als de Nederlandse Claire Blom die zesde staat.

Hessels, Van de Veen en Rossen: "Echt beuken"
De Paralympische zeilers in de 2.4mR kwamen niet in actie. Maar de Sonar zeilers zeilden een race en daarin scoorden Hessels, Van de Veen en Rossen (NED) een vierde plaats.

Udo Hessels was tevreden. “Er was echt een hoop wind, 25 knopen of meer. Het was leuk maar heel hard werken en ook beuken. De golven werden steeds hoger, knalhard werken. Maar een vierde plaats zijn we tevreden mee. Ik denk we laten zien dat we in alle weersomstandigheden erbij zitten. Wij willen aan het einde van de week op het podium terechtkomen.”

http://sof.ffvoile.net

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: