Catamaran zeilen wordt weer een olympische discipline en is weer 'hot'

Catamaran zeilenSinds het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekend heeft gemaakt dat het catamaran zeilen opnieuw een Olympische discipline wordt, is deze spectaculaire sport weer helemaal hot. En aangezien de wereldtop van deze klasse vooral uit Nederland en België afkomstig is, hebben wij dus weer serieuze medaillekansen.

Insiders wisten al langer dat de catamaran zeilenn een zeer spectaculaire en spannende vorm van zeilen is. De tijd dat zeilen voor het publiek op grote afstand plaatsvond en saai was, is voorgoed voorbij.

Dat het voor een breed publiek nog spannender en aantrekkelijker kan, bewijst de Bolster Teamrace Knockout. In deze speciale wedstrijdvorm racen de team 2 tegen 2 op een kort circuit vlak voor een tribune met publiek. De strijd is via een groot scherm in detail te volgen, omdat net als in de Formule 1 de teams zijn uitgerust met meerdere draadloze onboard camera’s en multicopters die het parcours vanuit de lucht filmen. Deelnemende zeilteams bestaan uit internationale topzeilers, waaronder meerdere wereldkampioenen.

Deze vorm van teamracen is niet zonder gevaar. Er wordt dicht langs het publiek gevaren, het parcours is klein en de teams zitten elkaar vaak in de weg. Professionele regie en live commentaar zorgen dat het grote publiek ook zonder kennis van zeilen de race adembenemend kan volgen.

Deze eerste Bolster Teamrace Knockout wordt gehouden op Zaterdag 14 april a.s. en is dit jaar gratis toegankelijk voor het publiek. Tevens is het evenement live te volgen via meerdere websites.

Bolster Teamrace Knockout 2012
Datum en tijd:

14 April 16.00 – 19.00 CEST.
Hoe te volgen? Ter plekke of via:
www.catsailingnews.blogspot.com
www.clubracer.be

Locatie: Beachclub Sail-Today, IJmeerdijk 20 te Almere in Nederland.

Organisator: Mischa de Munck

www.facebook.com/Bolsterteamraceworldcup

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: