San Francisco is aan de America's Cup show begonnen

Afgelopen weekend tekende de stad San Francisco officieel de overeenkomst om de America's Cup 2013 te verwelkomen. Honderden fans konden meteen ook een eerste glimp opvangen van 'the Old Mug' en waren getuige van een digitaal zeilwedstrijdje tussen burgemeester Ed Lee en viervoudig America's Cup winnaar Sir Russell Coutts. Place to be was Pier 27, waar in 2013 het centrum van werelds oudste internationale sportevenement zal liggen. Dat de Amerikanen de wereld willen tonen hoe zij een zeilwedstrijd opwindend in beeld kunnen brengen wordt nu al duidelijk.

Burgemeester Ed Lee is er zeker van dat de komst van de America's Cup nieuw leven in het watersportgebeuren zal blazen in zijn San Francisco Bay aan de Golden Gate Bridge. De baai zal dienst doen als een heus amfi-zeil-theater.

De gerenommeerde sportzender NBC Sports zal samen met een reeks internationale televisienetwerken de wereldwijde verslaggeving verzorgen, met maar één doel, competitiezeilen van het allerhoogste niveau bij het volk brengen.

De constructie van Pier 27 moet voltooid zijn tegen februari 2013. In de Racing Village zal een heus stadion te vinden zijn met plaats voor 10'000 fans. Op geheel Amerikaanse wijze zullen live beelden van het matchracen afgewisseld worden met live optredens van muziekgroepen, voorstellingen van eerdere America's Cup winnaars en nog meer opwindends. Op Pier 30 en 32 zullen de toeschouwers in ware pitlane stijl de teams en hun boten van dichtbij kunnen bewonderen.

De AC45 versus de AC72De AC45 versus de AC72

Reeds in de herfst van dit jaar verwelkomt San Francisco de America's Cup World Series 2012-2013. Een eerste generale repetitie voor de Amerikanen. Van 4 juli tot 1 september 2013 is het dan de beurt aan de Louis Vuitton Cup Race en de eigenlijke America's Cup Match Finals starten op 7 september. Op 22 september volgt dan de apotheose. Dan pas zullen we weten of de show opgevoerd door de Amerikanen ook het oude continent heeft weten te charmeren, en hier de toekomst van het moderne America's Cup gebeuren zal liggen.

Guy C.

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: