Team Telefónica komt gevaarlijk dichterbij

Iedereen kent het zinnetje wel "terwijl 2 honden vechten om een been gaat de derde er mee lopen. Dit is nu precies wat er kan gebeuren onder de Volvo Open 70's koplopers: Puma, Groupama en achtervolger Team Telefónica die gevaarlijk dichtbij komt. Als we 1 ding geleerd hebben tijdens deze editie van de Volvo Ocean Race, dan is het wel “de blauwe boot een oogje in het zeil te houden”.

Terwijl Groupama en Puma al meer dan 6000 zeemijl elkaar bekampen is Team Telefónica even aan wal gegaan voor reparaties, wat bijslapen, eens lekker eten, en speelt nu terug vooraan mee voor de punten. Camper is ondertussen binnen in Puerto Montt voor reparaties en plant binnen 3 dagen de race te hervatten. Ook Abu Dhabi is nu de baai van Puerto Montt binnen gevaren om hun delaminatie aan te pakken, maar bekijkt nu nog hun opties. Hebben ze wat in hun schild?

Roerbreuk Sanya waarschijnlijk te wijten aan een stuurfout
Ondertussen hebben we ook contact met den Berre (Bert Schandevyl, Team Sanya) gehad en blijkt dat het verliezen van hun roer waarschijnlijk te wijten is geweest door een stuurfout en niet door het raken vaneen ufo (unidentified floating object). De boot is op cargo en opweg naar Miami voor reparaties. Bertje gaat even van een welverdiende vakantie genieten en de 8kg die hij aan lichaamsgewicht kwijt is, er gedeeltelijk terug wat laten bijkomen. Maar eerst een koffie grapt hij lachend.

www.volvooceanrace.com

Op de foto: Groupama gezien door de verrekijker van Puma © Amory Ross/PUMA Ocean Racing/Volvo Ocean Race

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: