Groupama breekt mast met de overwinning van etappe 5 binnen handbereik

Groupama breekt mastOp nog geen 677 zeemijl van de finish, 60 zeemijl Zuid van Punta del Este en na 18 dagen zeilen gaat op de Franse Volvo Open 70 Groupama de mast overboord. Dit is de 3de mast die breekt gedurende deze editie van de Volvo Ocean Race. De mast brak net onder de eerste zaling. Groupama lag op dat moment met 2,2 zeemijl voorsprong op Puma aan de leiding en zeilde aan de wind over bakboord.

Frank Cammas neemt nu de opties in overweging om met het noodtuig de resterende 677 zeemijl verder te zeilen, of om Punta del Este aan te doen en op de reserve mast te wachten. Minpuntje van heel de zaak is dat de reserve mast hier in Nederland ligt…

Frank Cammas: "We just lost the rig now, all the crew is safe. We are working to stabilize the rig on the boat. Not easy.” We suspend the race now and have a look at what doing. We are 59 miles to Punta del Este."

Brad Marsh: “The next thing we just heard a very large bang… and in slow motion we saw the mast fall over the side.”

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: