27ste Magic Marine Easter Regatta

Magic Marine Easter RegattaDit weekend zat het clubhuis van WV Braassemermeer weer vol! Meer dan 260 optimisten uit 13 landen strijden om vereeuwiging op het Paasei van deze wedstrijd. Vrijdag startte het evenement en werden er twee wedstrijden gevaren. Ook de top drie van vorig jaar is weer van de partij: kunnen ze stand houden? De Nederlandse zeilers bezetten vorig jaar het podium: Bart Lambriex, Scipio Houtman en Stijn Paardekooper.

Na dag 1 is het wederom Bart die aan kop gaat, op de voet gevolgd door Stijn. Hij gaf aan goed gevaren te hebben en zijn uiterste best gaat doen om nog meer eentjes te varen!

De top drie van het klassement na dag 1: Bart Lambriex (NED) Stijn Paardekooper (NED) en Ronan Cournane (IRL).

Zo zonnig als het is op vrijdag, zo bewolkt is het op de zaterdag. Het is koud buiten, dus mutsen en sjaals komen uit de tas. De wind is wisselend en de baan moet af en toe volledig omgedraaid worden. Een moeilijke dag voor de zeilers: wie trekt er aan het langste eind? Uiteindelijk is het Philip Meijer (NED) die de eerste plaats overneemt, gevolgd door Bart Lambriex (NED) en Arran Holman (GBR).

’ s Avonds is er een verrassing voor de deelnemers: Jeske Kisters en Afrodite Kyranakou, huidige kampioenen van de 470 Youth Worlds komen een presentatie geven. Onder luid gejuich komen ze de zaal in! Een aantal jaren geleden zaten ze zelf nog in de optimist, dus ze weten er alles van! Ook de huidige optimist zeilers komen straks voor dezelfde keuzes te staan: welke boot kiezen ze hierna? Wordt het een eenmansboot of een tweemansboot en hoe combineer je het met de studie?

Afgesloten wordt met de helden: wie is hun held? Twee mooie voorbeelden: Vanuit de UK: ‘Ben Ainsly, because he’s a tank!’ en een van de zeilsters van de USA spreekt Carrie aan (Carrie Howe, host van deze presentatie namens Magic Marine): ‘ You, because you went to the olympics and still sailing’.

Een ding is duidelijk: blijf vooral veel lol hebben in de boot, stel je doelen en ook al is het af en toe lastig te combineren met de studie, het is wel belangrijk.

Inmiddels zijn alle boten uitgevaren en kunnen er hopelijk nog een aantal wedstrijden gevaren worden, voordat de gold, silver en bronse fleets ingedeeld worden.

Volledige resultaten: www.sportinschrijving.nl/uitslagen/zwuitslag.php?id=ff701787c9758a19

Meer informatie en foto’s: www.facebook.com/easterregatta

Tekst: Fettje Osinga

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: