Evi Van Acker pakt zilver tijdens de werldbeker wedstrijd in Palma

Evi Van AckerDe laatste dag van de Trofeo Princesa Sofia op het Spaanse Mallorca werd gekenmerkt door prachtig zeilweer. Winkracht 4 a 5 en zonnig. Evi Van Acker (BEL) won overtuigend de medalrace, maar kon haar achterstand op de Spaanse Alicia Cebrian net niet goedmaken. Evi van Acker ging met het zilver naar huis en de Spaanse Alicia Cebrial won het goud. Marit Bouwmeester (NED) werd tweede in de medalrace en pakte het brons op deze wereldbeker wedstrijd.

Evi Van Acker stond voor aanvang van de medalrace 10 punten achter op de Spaanse Alicia Cebrian en 5 punten voor de op Nederlandse Marit Bouwmeester. Van een medaille was ze zeker. De race begon allesbehalve zoals Evi Van Acker het op voorhand bedacht had en ze ging als allerlaatste door de startlijn. Ze kon de informatie die ze van haar coach had gekregen goed benutten in het eerste kruisrak.

Van Acker ging toen als een razende tekeer en kwam verrassend als eerste rond op de bovenboei. Door de hoge golven hadden de zeilsters moeite om de boeien te zien liggen, maar voor de Zaffelaarse was dat geen probleem. Ze controleerde de race en liet met grote voorsprong de rest van het deelnemersveld achter zich. De Spaanse Alicia Cebrian kon met een vierde plaats haar gouden medaille net redden.

De komende week gaat Evi Van Acker goed uitrusten thuis, zodat ze met nieuwe energie naar Hyères kan trekken voor de volgende World Cuprace die op 22 april van start gaat.

Vormbehoud voor Marit Bouwmeester
Met dit resultaat wint Marit Bouwmeester de tweede medaille voor de Nederlandse Kernploeg. Gisteren greep Paralympisch zeiler Theirry Schmitter (NED) al het goud in de 2.4mR klasse.

Bouwmeester voldoet met dit resultaat aan de eis voor vormbehoud en daarmee ook aan de laatste eis voor deelname aan de Olympische Spelen.

Top 5 Laser Radial
1. Alicia Cebrian (Spa) 44 ptn (5-1-5-5-2-3-6-(19)-3-6-8)
2. Evi Van Acker (BEL) 48 (3-15-2-3-5-1-(17)-8-8-1-2)
3. Marit Bouwmeester (Ned) 55 (11-1-3-1-1-6-14-10-4-DNF-4)
4. Gintare Scheidt (Lit) 72 (2-12-1-14-1-4-13-14-5-(23)-6)
5. Krystal Weir (Aus) 81 (1-4-13-19-12-3-(30)-1-9-3-16)

www.trofeoprincesasofia.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: