Puma pakt epische overwinning in etappe 5 van de Volvo Ocean Race

Puma pakt epische overwinning in de Volvo Ocean RaceNiet alleen wint Puma de 5de etappe van Auckland (Nieuw Zeeland) naar Itajai (Brazilië), de Amerikanen winnen ook hun eerste etappe van deze Volvo Ocean Race en mogen langs de kassa gaan voor 30 punten. Na 19 dagen zeilen waarin ze 7500 zeemijl aflegden, huizen hoge golven en meer dan 60 knopen wind trotseerden in temperaturen onder het vriespunt in de Zuidelijke oceaan, rond Kaap Hoorn gingen, zeilt Ken Read en zijn Puma powerd by Berg team over de finishlijn. Ze zijn slechts 12 minuten voor de 2de (Telefónica), maar ze zijn er voor!

Groupama terug onderweg
Telefónica verzekerd zijn leidersplaats door als 2de te finishen en 25 punten binnen te rijven. Momenteel staan de Spaanse jongens op 147 punten gevolgd door Puma met 113. Een 34 punten verschil dus. Groupama kan nog tussen beide komen als ze met hun noodtuig over de finishlijn komen en daarmee 20 punten op hun spaarrekening zetten en een voorlopige 2de plek op eisen. Frank Cammas is by the way terug vertrokken. En Camper kan tot op 28 punten van de leiders komen als 4de worden (3de plek overall dus).

Camper verwacht ergens dit weekend terug de race te kunnen hervatten. Abu Dhabi is op een cargo schip gezet en heeft koers gezet naar Itajai om dan op tijd klaar te zijn voor de inport races. En Team Sanya zal de Volvo Ocean Race terug vervoegen in Miami na opgave met een gebroken roer.

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: