Eerste Magic Marine K6 Eurocup in de Benelux

Magic Marine K6 EurocupVan 5 tot ent met 7 mei vindt in het Nederlandse Bruinisse aan het Grevelingenmeer het eerste Benelux K6 open sportboot race-event plaats: De Magic Marine K6 Eurocup. De K6 is sinds enkele jaren één van de meest populaire sportboot klasse in de UK maar op het continent was er enkel een vloot op de Zuid-Duitse Meren. Daar komt nu verandering in.

Met enkele enthousiastelingen overtuigden we de internationale K6 klasse om hun jaarlijkse Eurocup naar de Benelux te halen. Er worden dan ook deelnemende teams vanuit de UK , Duitsland en de Benelux verwacht voor deze 3-daagse regatta dat als officieus Europees kampioenshap geldt.

Vorig jaar werd de Eurocup in Garda gehouden wat voor puur zeilspektakel zorgde (zie video onderaan).

De K6 dankt zijn grote populariteit aan zijn uniek concept: De 5,80m lange K6 is zowat de lichtste open sportboot op de markt met zijn 260kg waarvan 125kg in de kiel en wordt slechts gezeild met een bemanning van 2 of 3. Een modern rompdesign, Carbonnen mast en giek en een 29m2 grote asymmetrische spinnaker maken de boot snel en uitdagend om te racen. De boot levert de sensaties van een moderne skiff zonder het kapzeisen.

Na het zeilen gaat de boot vlotjes uit het water op de strandkar zoals een open zeilboot en is bovendien financieel toegankelijker dan andere wedstrijdsportboten.

Bedoeling is in de Benelux een K6 vloot bij elkaar te krijgen met actieve Benelux event kalender. Bij interesse om de K6 klasse te vervoegen of eens te zeilen, gewoon een mailtje naar info@windfever.com

Inschrijvingen: www.k6class.org
Tekst: Geert Cools

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: