Droog maar (te) weinig wind tijdens de Twilight Race

Twilight RaceClubRacer meteoroloog Fritz Buyl vroeg me aan de telefoon: “Zeg, die Twilight Race, om welk uur start die juist? Eh…, om 19:30u, waarom? Omdat om 20u de wind tot op 1 knoopje na, volledig gaat wegvallen.” En wat bleek? Om 20u hadden we inderdaad nog 1 knoopje druk en konden sommigen hun snelheid van de stroming nog als wind gebruiken om vooruit te komen. Maar voor anderen was het zo van: Awel als het zo zit, dan moeten we het maar bekijken dat het beter is hier te zitten dan thuis en is er straks de lekkere Snert, je weet wel, de erwten soep van eetcafé Juno en slachterij Mieras.

Ingekorte baan
Na een general recall werden we weg geschoten voor baan 4. De Wild Awake van Kees Versluys zette een paaltje achter haar naam in deze 2de Twilights. De Cedo Nulli van Serge Goossens werd 2de gevolgd door de Scud van Rene Baartmans.

De 3de X-41 Lender kon er helaas niet bij zijn om de jongens van de Cedo Nulli de match te geven waar ze zo naar uit keken, en de andere X-41 Bleuke van Jan Maes vormde duidelijk geen bedreiging voor hen.

Na de O18 werd de race ingekort om te voorkomen dat het voor sommigen te laat zou gaan worden.

Droog en weinig wind
In tegenstelling tot vorige week bleef het deze keer wel droog, en was het zo warm (rond de 20 graden zelfs geloof ik) dat vele zeilpakken konden worden thuis gelaten. De voordekker van de Intention Willem zeilde zelfs in korte broek.

Top 5 uitslag
1. Wide Awake NED 7575 Versluys Kees Lutra - 33
2. Cedo Nulli BEL 2008 Cedo Nulli BVBA X - 41
3. Scud NED 6141 Baartmans Rene Beneteau - First 40.7
4. Vondeling (geen zeilnummer) Kloosterman Dirk Dullia - d 25
5. Wemeldinges NED 7696 De Jonge Rinus Beneteau - First 34.7

www.wsvo.nl

Auteur:

  • Yan T.

    Yan Trouwen zeilt sinds zijn geboorte en is gepassioneerd wedstrijdzeiler. Inshore, offshore, open boten of met catamarans, het  speelt geen rol voor Yan als er maar geraced wordt. Het liefst schrijft hij na de wedstrijd ook nog een verslag voor ClubRacer.

Voor u geselecteerd: