Woensdagavond Regatta WSV Flevomare

Woensdagavond Regatta WSV FlevomareAfgelopen woensdag werd de 4e woensdagavond wedstrijd van dit seizoen gehouden vanuit Marina Muiderzand (Almere). Het werd een mooie zeilavond met een ZZW 3-4 Bf, later sterk afnemend. De snellere boten hadden hiervan weinig last en konden allen tijdig finishen. De langzame boten welke na 22.00 uur de finish passeerden werden (helaas) niet in de uitslag opgenomen.

In de ORC-1 (8 boten gestart) was de GfK in deze 4e wedstrijd een klasse apart. In de ORC-2 (17 boten gestart) was de Bubbels (Dehler 36)van schipper Jan Matser op dreef. Ondanks het feit dat hij als eerste finishte was dit niet genoeg voor de overwinning. Deze ging naar de Moshulu (X-34) van Ronald Lettenmeijer.

De overwinning in de ORC-3 (8 startende boten) ging met overmacht naar de Facet (Dehler 33) van Ralph Kaasschieter, gevolgd door de White Hawk (First 31.7) van Siebold Hiemstra.

In de SW-klasse (8 startende boten) was de overwinning voor de French Connection (Dufour 35c).

Complete uitslag: www.flevomare.nl/uitslag.htm

Over de Woensdagavond Regatta WSV Flevomare

Al vanaf de oprichting in 1992 organiseert de WSV Flevomare vanuit haar jachthaven Muiderzand de woensdagavond regatta (WAR). In het eerste jaar meteen al 30 schepen aan de start. Tegenwoordig starten er gemiddeld 50-60 schepen per keer, onderverdeeld in 4 klassen: ORC 1 t/m 3 en de SW.

Onder de deelnemers veel in het Nationale circuit bekende schepen, zoals de GfK (schipper Bob Nijk), Who’s Next (Boudewijn Ploos van Amstel), The Fox (Victor Lenderink), Zilt (Ruud Nieuwland) en de White Hawk (Siebold Hiemstra).

Afhankelijk van de windrichting en sterkte is er keus uit 10 banen om en nabij het forteiland Pampus op het Markermeer. De baanlengte varieert tussen 4 en 10 mijl voor de ORC en tussen 3,5 en 8 mijl voor de SW-klasse. De eerste start (ORC-3) is om 19.30 uur, elke 5 minuten daarna gevolgd door resp. SW-klasse, ORC-1 en ORC-2.

Tekst: Henk Kuiper / penningmeester / PR

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: