Eerste K6 Eurocup kent een onverwacht succes

K6 EurocupDe eerste K6 Magic Marine Eurocup werd een onverwacht groot succes met 14 teams aan de start uit Engeland, Duitsland en de Benelux. De vernieuwde haven in Bruinisse aan het Grevelingenmeer was dan ook de ideale plaats voor een 3 daagse K6 sportboot regatta.

Het weer tijdens de eerste dag was niet echt uitnodigend om op het water te gaan: 8° koud, regen maar gelukkig was er een weliswaar koude noordoost wind van 8 tot 12 knopen. Eenmaal op water warmde de opwinding van de races ons snel op en op het einde van de dag zagen we zelfs de zon. Snel werd duidelijk dat de Engelse teams van Dave Hall/Paul Constable en Peter Kirby/Pete Clark de te kloppen teams van de 3-daagse zouden worden.

K6 Eurocup

De tweede dag ging van start onder een stevige bries van 20 knopen die het beste van de K6 naar boven bracht. De beste beschrijving voor dit spektakel is waarschijnlijk Skiff-racen zonder kapseizen. Op elk gezicht was een grote glimlach af te lezen.

De derde dag sloeg het weer om en kregen we zon, hogere temperaturen en een licht windje. Wat het K6 racen zo leuk maakt is de pure one-design setup. Tijdens meerdere races was een groot deel van het veld nog samen bij de derde en laatste keer ronden van de bovenboei. Heel het deelnemersveld finishte in enkele minuten tijd. Door hun epoxy rompen blijven oudere boten competitief indien voorzien van goede zeilen die betaalbaar blijven met hun one-design insteek en North Sails als enige zeilleverancier.

K6 sportbootK6 sportboot

Onze nieuwe Benelux teams moesten voor hun eerste deelname zich direct meten met de allerbeste K6 teams maar brachten het er goed van af met een plaats in midden van het pak. Er is nog werk aan de winkel om steeds de perfecte zeiltrim te vinden maar de 3-daagse was op dit vlak zeer leerrijk. De concurrentie bestaat dan ook uit ex. 505 en Fireball teams die meestreden aan de wereldtop. Toch trekt de klasse vooral recreatieve clubracers aan die voor de fun, competitie en gezelligheid gaan.

Winnaars werden Dave Hall/Paul Constable die 8 van de 10 races voor hun rekening namen, 2de plaats ging naar Peter Kirby/Pete Clark (de K6 klasse voorzitter) en 3de plaats naar Ian Robson/Sandy Johnson die duidelijk maakten dat de K6 een boot is voor 7 tot 77 jaar.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: