Lisa Westerhof en Lobke Berkhout aan de leiding tijdens het WK 470

Lisa Westerhof en Lobke BerkhoutNa vier wedstrijden zeilen tijdens het Wereldkampioenschap in de 470 klasse in Barcelona gaan de Nederlandse zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout aan de leiding. Nederlander Pieter-Jan Postma klimt na vier races naar de negende plaats op het WK in de Finn-klasse in het Engelse Falmouth.

Het Wereldkampioenschap in de 470 klasse duurt tot en met zaterdag 19 mei. De Finn zeilers komen vrijdag 18 mei voor het laatst in actie.

Westerhof en Berkhout hebben het kampioenschap nog toegevoegd aan hun programma in voorbereiding op de Olympische spelen, om meer stabieler te worden in omstandigheden met weinig wind en om de onderlinge communicatie nog verder te verbeteren.

Team Coster staat na vier races op een 25ste plaats bij het WK 470 mannen. De zeilende broers sloten de dag goed af en eindigden in race vier op een tweede plaats. Steven LeFevre en Steven Krol staan 33ste in het tussenklassement.

Postma is op zoek naar vormbehoud om zijn Olympische nominatie om te zetten in een kwalificatie voor London 2012. De Friese zeiler moet daarvoor eindigen in de top 18 bij de eerste 12 landen.

Uitslagen WK Finn-klasse: http://www.falmouthfinnfestival.com/goldcup-results/C1
Uitslagen WK 470-klasse: http://worlds.470.org/eventsites/results_main.asp?eventid=66686

Foto © Thom Touw

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: