Pieter-Jan Postma toont vormbehoud tijdens het WK Finn

Pieter-Jan PostmaTijdens de Wereldkampioenschappen zeilen in de Olympische Finn-klasse in Falmouth Engeland heeft Finn-zeiler Pieter-Jan Postma (NED) op de voorlaatste dag Olympisch vormbehoud aangetoond. De Friese zeiler plaatst zich voor de Medalrace morgen, 18 mei, met een achtste plaats en dat is meer dan voldoende.

Postma was extreem blij met zijn vormbehoud. Eis was top 12 landen en top 18 plaatsen. Morgen, tijdens de medalrace kan de Finn-zeiler niet meer uit de top tien vallen en niet slechter dan als zevende land eindigen. Ben Ainslie is al zeker van zijn zesde Finn Gold Cup. De Engelsman heeft in een veld van 90 boten geen wedstrijd slechter gevaren dan een derde plaats. Ook het zilver is al vergeven aan de Engelsman Ed Wright. Postma strijdt mee voor de eer in de medalrace.

“Ik ben hartstikke blij met dit resultaat”, zei Postma over de telefoon. “Heerlijk om die Olympische kwalificatie afgerond te hebben. Want dat speelt wel mee. Het was onze prioriteit op dit WK. Het hele team is hier super blij mee. Eergisteren kreeg ik een DSQ voor een aanvaring. Daar baalde ik goed van. Je vaart dan toch anders. Voorzichtiger. In een start met 90 boten tegelijk kan er snel wat misgaan. Maar Ainslie is een klasse apart. Daar kunnen wij geen van allen aan tippen op het moment. Dit is zijn geboortegrond. Hij is erg scherp en hij heeft veel snelheid en vaart heel goed.”

www.finngoldcup.org
Foto © Lloyd Images

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: