Lisa Westerhof en Lobke Berkhout pakken brons op WK 470

Lisa Westerhof en Lobke BerkhoutIn de afsluitende en alles beslissende medalrace om de wereldtitel in de Olympische 470 klasse kwamen de Nederlandse zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout als vierde over de meet en pakten daarmee de bronzen medaille.

Het was erg spannend. Tot de laatste meters zaten Westerhof en Berkhout hun Engelse rivalen op de hielen. Maar uiteindelijk eindigden de Engelse zeilsters Hannah Mills en Saskia Clark vlak voor hen op een derde plaats. De Fransen werden tweede en grepen daarmee het zilver. De Japanners wonnen de medalrace, dus het brons was voor de Nederlandse zeilsters.

Westerhof en Berkhout gingen naar het WK in Barcelona om nog stabieler te worden in hun resultaten en om de communicatie aan boord nog beter af te stemmen. Die doelstelling is zeker gehaald en gaande weg streed het succesvolle zeil-duo ook mee om het goud.

Een tevreden Lobke Berkhout zei na afloop een beetje lachend. “Brons dit keer. Wij zijn blij met de medaille. Je kan ook met lege handen van het water komen. Kijk naar de Nieuw Zeelanders. We zijn heel tevreden met dit resultaat. En er zat ook nog rek in.”

Hoe ging de medalrace?
“Vandaag waren hele moeilijke omstandigheden. Weinig druk in de zeilen. We lagen er in het eerste kruisrak niet goed bij. Maar uiteindelijk kwamen we heel close. De Engelsen en de Fransen zaten vlak voor ons. Maar we kwamen er niet voorbij. Hen voorbij gaan zou nog het goud betekenen. Maar we kwamen niet verder.”

Hoe bereid je je voor op een kans op de strijd om een mogelijk zesde wereldtitel?
“Je bent heel scherp. Gezonde spanning. We hadden er heel veel zin in. We zijn ook heel tevreden over onze medalrace, vooral de rust aan boord, de communicatie was heel goed. Uiteindelijk zijn we hier voor een leerproces. Maar het was ook geweldig dat we nog meededen voor de prijzen en de druk voelden. Dat is veel beter dan voor een zevende plaats in de medalrace strijden. Het is niet gelukt om wereldkampioen te worden, maar gelukkig is er nog een veel grotere prijs te winnen dit jaar en daarvoor zijn wij op de goede weg!”

http://worlds.470.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: