Het aftellen naar de Deltaweek is begonnen

DeltaweekHet wedstrijdzeilseizoen komt goed op gang. Zeeland is gereed voor haar eigen zeilspektakel, de jaarlijkse Deltaweek. De 42ste editie wordt dit jaar van 29 juni tot en met 8 juli gezeild. Dit unieke zeilevenement in de Zeeuwse Delta heeft veel te bieden. Het uitdagende zeilprogramma voor de echte wedstrijdzeilers zowel als de recreatieve zeilers ziet er als volgt uit...

Deltaweek Races
Voor de competitiegerichte wedstrijdzeilers zijn er de Deltaweek Races. De Deltaweek Races staan open voor eenheidsklassen, sportboten, ronde en platbodemjachten, gemeten en ongemeten jachten. De competitie bestaat uit baanwedstrijden op de Oosterschelde en een lange afstand zeewedstrijd "De Veronicarace".

De Deltaweek races brengen u in een week tijd van Zierikzee via Sint Annaland, Yerseke en Wemeldinge naar Colijnsplaat. In de diverse havens staan er walactiviteiten en zeilersfeesten op het programma. In Wemeldinge worden er zelf een avondwedstrijd georganiseerd: de "Deltaweek Twilight Race", die ook meetelt voor het Deltaweek klassement.

Programma Deltaweek 2012
29 juni - Aanbrengwedstrijd (Krammersluis - Zierikzee)
30 juni - Zeelandwedstrijden I (Zierikzee)
1 juli - Zeelandwedstrijden II (Zierikzee)
2 juli - Buutengaetsrace (Zierikzee - Sint Annaland)
3 juli - Sint Annaland - Yerseke
4 juli - Yerseke - Wemeldinge
5 juli - Onrustrace (Wemeldinge - De Val)
6 juli - Veronicarace (Roompotsluis - Roompotsluis)
7 juli - Zaterdagwedstrijden (Colijnsplaat)
8 juli - DELTAWEEK finale (Colijnsplaat)

Sportboten en eenheidsklassen
Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli varen de eenheidsklassen en de overige sportboten korte wedstrijden op een eigen windward-leeward baan. De volgende eenheidklassen staan voorlopig op het programma 2012:
- Melges 24
- Maxfun
- J22
- J80
- Laser SB3
- Yngling
- Sportboten

Op 7 en 8 juli voor:
- FD
- Spanker

Inschrijven voor al deze wedstrijden tijdens de Deltaweek doe je via www.deltaweek.nl

Je kan ook al de laatste nieuwtjes tijdens de Deltaweek volgen op Twitter via @deltaweek_nl

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: