Il Corvo domineert de Fun Race 2012

Perfect conditions... Zo kon je het misschien best omschrijven. Zoals gebruikelijk werd een korte briefing gehouden en werden alle deelnemers welkom geheten. De twintig deelnemende schepen verlieten de jachthaven in konvooi om richting startlijn te varen voor Zeebrugge (BEL). Al snel brak de zon er door en bij een noordelijke wind van een goeie 15 knopen werd het prachtig zeilen.

De vloot werd weggeschoten op het middaguur en kreeg een eerste rak aan de wind voorgeschoteld. Na een kort reachrak kon de spi er op om terug richting kust te varen. Op deze lus volgden nog drie varianten zodat in totaal 4 rakken upwind en 4 downwind gezeild werden op een baan met een totale lengte van 17 Nm. Vier spihoists en -drops op rakken tussen 1,5 en 2,25 Nm betekenden dat de meeste crews zich best wel warm wisten te houden.

Il Corvo domineert
Het was Il Corvo van Astrid de Vin die haar Grand Soleil 43 OT als eerste over de lijn stuurde. Zij deed over de baan van 17 zeemijl precies 2 uur en 40 minuten en behaalde hiermee niet alleen de line honours maar ook de eerste plaats op handicap. Twee minuten later was het aan Peter Huysman en het Bounty-team. Zij zeilden ook op rating een tweede plaats. Als derde over de lijn en eveneens derde in de uitslag zien we Willy Walscharts met Asterix. Zij wisten hun Swan 46 prima te zeilen en de boot stelde deze condities wel op prijs om haar snelheidspotentieel aan de wind te tonen.

Kort na 16:00 waren alle schepen over de lijn. Alleen Zig Zag deed er iets langer over. Toen de boot rond 20:30 de jachthaven kwam in gevaren wisten ze waarschijnlijk al dat ze (ook op rating) niet meer in de prijzen waren vallen. Wel moedig van de crew om te volharden én ze beleefden uren extra fun aan boord van hun Admiral 30.

De volledige uitslag is te raadplegen in bijlage. RBSC wil alle aanwezigen nog een keer bedanken voor hun deelname. Uit de tevreden reacties weten ze dat het goed zat en ze kijken dan ook al uit naar de volgende activiteiten op de RBSC-kalender.

Al een nieuwe RBSC zeilwedstrijd aangekondigd
Op 9 juni gaat de DOUBLE TROUBLE opnieuw door. "De CR Double handed wedstrijd voor de liefhebber." Een wedstrijd waarin koers wordt gezet richting windmolens op de Thorntonbank en die de voorbije twee edities op een grote opkomst mocht rekenen. Dit jaar zal voor de kleinere schepen een kortere baan voorzien worden zodat zowel de grote als de kleinere schepen tijdig weer in de haven zijn. Men hoopt dat jullie dit jaar nog talrijker komen opdagen en er op 9 juni een onvergetelijke derde editie van zullen maken. Ook hier krijgen jullie de ligplaats één week voor en één week na de wedstrijd door de Royal Belgian Sailing Club aangeboden !

Labels

Auteur:

  • Guy C.

    Guy Clappaert is met zijn zeiljacht Fast One geen onbekende in België en Zeeland. Zijn voorkeur gaat naar CR wedstijden en hij is fervent fan van diverse winterwedstrijden circuits. Je vindt hem dan ook regelmatig terug op de Goofies en Grevelingen wintercup.  

Voor u geselecteerd: