Wereldkampioenschap ORCi krijgt innovatieve nieuwe racing format

Wereldkampioenschap ORCiHet ORCi Wereldkampioenschap dat van 4 tot 11 augustus gezeild wordt in Helsinki (FIN) mag nu al zeer populair mag genoemd worden gezien het aantal inschreven boten. Op 1 mei telde de deelnemerslijst 128 zeiljachten. Het logisch gevolg hieruit is dat de organisators, Merenkävijät Sailing Club (MSC) en het Offshore Racing Congress (ORC), daarom besloten hebben om de vloot te splitsen in Class A en Class B met een knipoog naar grote one-design wedstrijden.

ORCi zeiljachten met een 2012 ORC GPH rating van 614,9 sec/mijl of minder zullen zeilen voor het Class A wereldkampioenschap, en deze met een 2012 GPH groter dan of gelijk aan 615,0 sec/mijl voor het Class B wereldkampioenschap. Op dit ogenblik is de klassenindeling 40 boten in class A en 80 boten in Class B. De indeling is nog niet helemaal accuraat daar sommige deelnemers nog ingeschreven hebben met hun oude 2011 GPH.

Gold en Silver fleet
Het verschil in het aantal inschrijvingen in de twee klassen zorgt ook voor een nieuwe format in het tussenklassement: de aanmaak van een Gold en Silver fleet voor Class B. Iets wat niet onbekend is in grote one-design wedstrijden.

Lees er alles over op: http://merenkavijat.fi/orcworlds2012/

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Online strategie, E-commerce en Digitale Marketing. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: