Rutger Van Schaardenburg aan de leiding tijdens Delta Lloyd Regatta

Rutger van SchaardenburgDe Nederlandse topzeilers van de Delta Lloyd Kernploeg bereiden zich op verschillende manieren voor op de Olympische Spelen van 2012. Voor Laser zeilers Roelof Bouwmeester en Rutger van Schaardenburg is dat het afronden van de Nationale selectie op de het enige internationale topzeilevenement op eigen bodem, de Delta Lloyd Regatta.

Hetzelfde geldt in mindere mate ook voor de Paralympische zeilers in de 2.4mR klasse. Daar vechten nog drie mannen om een ticket naar de Paralympische Spelen waarvan Thierry Schmitter de beste papieren heeft. De Nederlandse Paralympische Sonar zeilers zijn al zeker van deelname. Hessels, Van de Veen en Rossen staan derde in het klassement na drie wedstrijden.

Het evenement is vandaag 22 mei begonnen en eindigt zaterdag 26 mei met een knallend muziekspektakel. Een feest waarop de Delta Lloyd Kernploeg uitgezwaaid wordt richting Weymouth 2012.

De zeilers die zich al gekwalificeerd hebben voor de Olympische spelen en recent een WK hebben afgerond komen niet in actie. Met uitzondering van Pieter-Jan Postma die aanstaande donderdag mee start met de Finn klasse. Voor die klassen met minder inschrijvingen is het programma op innovatieve wijze ingekort.

Olympische Laser strijd
In de Laser-klasse strijden Delta Lloyd Kernploegleden Roelof Bouwmeester en Rutger van Schaardenburg om het Olympische ticket naar London. Dit tweetal traint al jaren samen en nemen het in Medemblik tegen elkaar op. Het beste opgetelde resultaat van de Delta Lloyd Regatta en de recent gehouden Wereldkampioenschappen bepalen de uitslag van de Nationale selectie.

Van Schaardenburg opende de dag sterk met twee overwinningen en sloot af met een tiende plaats. Bouwmeester opende met een 4 en 17 en kwam sterk terug en won race drie. Bouwmeester zei na afloop: “Het ging niet gemakkelijk. Ik ben aan het vechten, met mijn hoofd en mijn lichaam. Het was up en down, maar ik ben wel heel blij dat ik de dag goed afsluit,” zei Bouwmeester.

Van Schaardenburg was tevreden maar baalde van de laatste race. “Speelt wel mee in mijn achterhoofd die selectie. In de tweede race had ik een goede start, gelijk initiatief genomen. In de eerste race had ik een heel goed voordewindse rak en ging van een zesde plek naar een eerste.”

“Maar bij race drie was ik te angstig bij de start. Ik viel er onderuit. En ik moest beslissingen nemen die ik liever niet wilde doen. Alsnog waren er mogelijkheden om naar voren te varen. Dat is me niet gelukt, daar baal ik wel van. Morgen weer scherp van start.”

Hessels: “Netjes gevaren”
Udo Hessels, Marcel van de Veen en Mischa Rossen staan na drie gezeilde wedstrijden op een derde plaats in de Paralympische Sonarklasse. Het trio van de Delta Lloyd Kernploeg is al zeker is van deelname aan de Paralympische spelen. Alle topteams in de Sonar zijn in Medemblik aanwezig. Tegenstand genoeg voor Hessels, Van de Veen en Rossen, een prima test. Hessels zei na afloop. “We hebben netjes gevaren. Het was een uitdaging. De wind ging op een neer in kracht. Maar we kregen er redelijk grip op. Voelt goed.”

www.deltalloydregatta.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: