Update shorthanded zeilwedstrijden

shorthanded zeilwedstrijdenNa de aftrap van de 50 Mijl is het tijd voor een update van de shorthanded wedstrijden die nog komen. Allereerst de 100 Mijl die eind deze maand start in IJmuiden en meteen daarna de 500 Mijl die als kwalificatie geldt voor onder andere de Ostar. Verder biedt het seizoen veel mogelijkheden om te touren in de Small Ships Race of mee te doen in de Shorthanded Competitie. En aan het einde van het seizoen de 200 Mijl die nu al volgeboekt is. Lees de laatste nieuwtjes mee.

50 Mijl
De 50mijl van 2012, gezeild op 28 april, werd dit keer gekenmerkt door zware weersomstandigheden. Terwijl 's ochtend tijdens de start er een dikke 5 bft wind stond werden de deelnemers getrakteerd op een flink portie regen en temperaturen rond de 12 graden Celsius.

De start was spectaculair; er werd gestreden op het scherpst van de snede. Toen het veld eenmaal vertrokken was klaarde het weer iets op. De wind zette echter door en ging richting 6 bft. Na enkele uren meldden zich de eerste uitvallers al: afgebroken leuvers, zeil gescheurd, voor sommigen toch iets te heftig en zelfs een aanvaring met flinke schade. Aan het eind van de dag nam was de wind zelfs af en toe 7 bft.

De uiteindelijke balans: 93 aanmeldingen, 79 gestart en 31 uitvallers (DNF). Moe maar voldaan genoot de de bemanning van de schepen die de tocht hadden volbracht, na het passeren van de finishlijn, van het welbekende finishbiertje. Toen alle schepen binnen waren of zich afgemeld hadden werden de hongerige magen gevuld met het captains dinner. 's Avonds om iets na tienen werd de uitslag bekend gemaakt en werd er volop nagepraat van een, ondanks de vele uitvallers, geslaagde editie van de 50mijl.

Volgend jaar 27 april is er weer een editie van de 50 mijl (en de hopelijk gemiddeld 1 beaufortje minder wind en ietsje warmer).

Small Ships Race
Start op 24 mei en gaat van IJmuiden naar Lowestoft en terug. Alleen voor schepen kleiner dan 24 voet.

100 Mijl
Het laatste nieuws voor de deelnemers aan de 2012 editie van de 100 mijl Bruine Bank Race voor we van start gaan op vrijdag 1 juni ’s middags om 17.00. Tot op heden hebben we zo'n 30 inschrijvers en nog enkele toezeggingen die nog niet definitief hebben ingeschreven. Met elkaar kunnen we er aan werken dat we in 2015 meer dan 50 deelnemers kunnen verwelkomen. De inschrijving sluit 25 mei 2012 om 22.00.

40 van BRU
Zaterdag 2 juni 2012 is het zover. Verschillende klassen starten dan om acht uur voor de Jachthaven van Bruinisse om de uitdaging aan te gaan: het varen van de doublehanded zeilwedstrijd. Wij zijn trots op het aantal teams dat zich al heeft aangemeld om aan deze unieke wedstrijd deel te nemen. De teller staat nu op 140 inschrijvingen. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Dus als u zich nog niet hebt aangemeld wees er dan snel bij, want de inschrijving sluit op 25 mei 2012.

Op vrijdagavond 1 juni krijgen alle deelnemers in de Jachthaven van Bruinisse een ligplaats toegewezen waarvan iedereen tot zondag gebruik kan maken. Zij ontvangen dan ook een goed gevulde goodiebag en de laatste informatie en updates over de wedstrijd.

Op zaterdagochtend wordt iedereen om kwart voor zeven verwacht bij het palaver. Daar worden de laatste wedstrijdpunten besproken en kan iedereen nog even genieten van een lekker bakje koffie en een Brabantse traktatie. Na een mooie zeilwedstrijd op de Grevelingen staat voor iedereen een luxe buffet klaar.

500 Mijl
Start op 8 juni, geldt ook als kwalificatie voor de OSTAR.

Ronde om Noord Holland
Van zoet naar zout. Kan solo en doublehanded worden gevaren, start op 15 juni.

Lenco Regatta
Wordt gevaren op 23 en 24 juni, ook dit jaar weer met een Shorthanded Divisie.

Flevo Race
Op veler verzoek is op bij de Flevo Race dit jaar voor het eerst een Shorthanded Divisie. De competitie doet ook mee voor de Shorthanded Competitie, opgezet door Shorthanded.nl en de Noordzee Club. Meer informatie over de Shorthanded Competitie op de site van de Noordzee Club.
De Flevo Race wordt op 17, 18 en 19 augustus gevaren vanuit Enkhuizen.

Challenge Cup
Klassieker, kan wederom shorthanded gevaren worden en start op 5 september.

200 Myls
De voorbereidingen voor de 200 Myls 'SOLO' (solo, maar niet alleen) liggen goed op schema, we hopen dat de schippers daarmee net zo voortvarend bezig zijn. Inmiddels zijn we de magische grens van 100 inschrijvers ruim gepasseerd. De eerste 100 hebben tot eind mei de tijd hun inschrijving compleet te maken, daarna komen zeilers op de wachtlijst aan de beurt.

De 200 myls wordt van 26 t/m 30 september gevaren, verdere info op de website www.200myls.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: