Bouwmeester verdringt Van Schaardenburg van toppositie

Roelof BouwmeesterRutger van Schaardenburg (NED) is woensdag zijn leidende positie bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik in de Laserklasse kwijt geraakt. Het kernploeglid werd op een dag met wat mindere windomstandigheden voorbijgestoken door zijn rivaal Roelof Bouwmeester (NED), die ondanks een polsblessure op de tweede dag twee keer voor een tweede plaats en een zesde plaats tekende.

Het verschil tussen de twee olympische kandidaten is, met aftrek, slechts 1 punt. Van Schaardenburg begon de dag moeizaam met een veertiende plaats. De zeiler met de grootste kans op een ticket voor Londen 2012 herstelde zich met een overwinning in de vijfde race. In de slotrace van woensdag eindigde hij als vierde.

Bouwmeester was blij. Hij had de openingsdag met een zege afgesloten en zette zijn goede prestaties woensdag voort. De wedstrijden begonnen later door gebrek aan wind in de ochtend. De omstandigheden waren later niet in het voordeel van Van Schaardenburg. Bouwmeester ondervond geen hinder van zijn blessure aan de linker pols.

,,Het was een prima dag. Dit gaf me weer de bevestiging dat ik aardig kan zeilen’’, zei Bouwmeester, die het afgelopen jaar wat blessureproblemen kende en in de kwalificatiestrijd op ruime achterstand van zijn trainingsmaat staat. ,,Ik had het afgelopen jaar gehoopt een flinke stap te maken. Dat is door diverse redenen niet gelukt, vandaag heb ik laten zien goed te kunnen zeilen.’’

Bij de Sonars staat het Nederlandse drietal Udo Hessels, Mischa Rossen en Marcel van de Veen vierde. De Franse ploeg van Bruno Jourdren leidt.

Pieter-Jan Postma onthult zijn olympisch boot
Pieter-Jan Postma onthulde in Medemblik zijn nieuwe olympische boot. Met vader Jan doopte hij de Finn, die de naam Invictus kreeg naar een gedicht van William Ernst Henley. De Finn is speciaal voor Postma op een werf in Polen gebouwd en moet in Londen straks succes opleveren.

Pieter-Jan Postma

www.deltalloydregatta.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: